diákmunka

2019.07.31. 16:00

Fagyisként kezdte, sok mindenbe beletanult

Hacsa Evelin a jó referencia és tapasztalatszerzés miatt választotta Lillafüredet nyári munkahelynek.

Detzky Anna

Hacsa Evelin

Fotó: Bujdos Tibor

Egy ismert étteremben jártunk Miskolc bükki, festői külvárosában, ahol rendszeresen foglalkoztatnak nyárra diákmunkásokat. A turizmus-vendéglátás szakos hallgatóval éppen felszolgálás közben találkoztunk, aki tavaly fagyisként indult, de mostanra bekapcsolódik a pincérek és a hostessek feladataiba is.

– Nagyon hasznos, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerzek és kicsit jobban átérzem így, hogy milyen a munka világa – mondja Evelin. – Ez az első vendéglátóipari egység, ahol tevékenykedem. Sok mindent tanulok itt, egy hónap alatt rengeteget fejlődtem az emberekkel való társalgásban. A különböző vendégeket mind kezelni kell tudni. Hostessként az a dolgom, hogy fogadom a betérőket és leültetem őket. Emellett beletanultam a terítésbe és kiszolgálásba is, ez utóbbi az elején még egyáltalán nem ment.

Nincs üresjárat

Új, hasznos kapcsolatokra is szert tesz a diákmunkás.

– Különösen kedvelem, amikor az étkezők elmesélik, honnan érkeztek, és mit szeretnének megnézni a környéken. Mivel pont ezt tanulom, később talán idegenvezető leszek, jó érzés, hogy felvilágosítást tudok nekik adni – folytatta. – Szeretem a kollégákat is, nagyon segítőkészek, a három vezető pedig emberséges. Fél tizenkettő körül indul be igazán az élet, és háromig folyamatosan jönnek a vendégek, magyarok, köztük miskolciak és külföldiek egyaránt, sőt néha csak fél ötkor ülök le. Hamar elszalad egy nap és így a nyár is, amit augusztus 31-ig munkával töltök majd. Belemerültem a mély vízbe, de nem bánom, mert szeretem a pörgést. Ez a hely indulásnak nagyon jó, mert nem mindegy, hogy később mi kerül majd be az önéletrajzomba – magyarázta a nyári munkás.

(A cikk fizetett linket tartalmaz!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában