Hétköznapi hősök

2019.07.11. 08:30

A születésnapos édesanya a beteg gyerekeken segített

A Hernádnémetiben élő Hajdu Viktorné idén különleges születésnapi kívánságával hívta fel magára a figyelmet.

Bájer Máté

Hajdu Viktorné: egy gyermeki mosoly minden ajándéktárgynál többet ér

Fotó: Bujdos Tibor

A családtagoktól és barátaitól olyan ajándékokat kért, amit el tud vinni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház GYEK Onkológiai Osztály daganatos kis betegeinek.

Ötletét a rokonok a közösségi oldalon osztották meg, mégis rengeteg emberhez eljutott. Sok környékbeli ismerős és ismeretlen csatlakozott a kezdeményezéshez és ajándékozott édességet, gabonapelyheket, gyümölcslevet, könyveket, színes ceruzákat. Néhány hét után, mondhatni, országos figyelmet kapott a kampány, hiszen Budapestről és Magyaralmásról is érkeztek csomagok, melyet a Kun Klaudia Alapítvánnyal közösen elvittek a kis betegekhez.

Hasznos ünnep

Hernádnémetiben több vállalkozó is ajándékokkal, élelmiszerekkel segítette a gyűjtést. Hajdu Viktorné Adrienn három hétig napi szinten az ajándékok átvételével, pakolásával volt elfoglalva, de fáradhatatlanul tette mindezt.

„Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan segíthetnék a beteg gyerekeken. Anyaként jobban megerősödött bennem az érzés, hogy egy gyermeki mosoly minden ajándéktárgynál többet ér” – fogalmazta meg gondolatait Hajdu Viktorné Adrienn, aki úgy gondolta, ha már úgyis születésnapja lesz, akkor azt szeretné igazán hasznosan tölteni.

„A rokonoktól, barátoktól azt kértem, hogy olyan dolgokat adjanak, amiket el tudok vinni a GYEK Gyermek Onkohematológiai és Csontvelő-transzplantációs Osztályának kis lakói számára. A Kun Klaudia Angyali Gyermekszív Agydaganatos Gyermekekért Alapítvány segítségével végül sikerült megvalósítani a tervet. Kaptunk foglalkoztató füzeteket, ceruzákat, nyálkendőket, bögréket, pelust és rágókát is, amiknek hasznát tudták venni az osztályon” – mondta az anyuka, aki önfeláldozó törődésével mutatott egy olyan alternatívát, ami sokak számára lehet követendő példa.

Mindenkinek személyesen

Végül május 12-én került sor a nagy eseményre, ahová férje mellett Brosch Andrea, a Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének egyik tagja és a Kun Klaudia Alapítvány munkatársai is elkísérték. Adrienn emlékei szerint, ahogy tolták be a megrakott kosarakat az osztályra, a kórterem ajtajában máris megjelentek a kíváncsiskodó gyermekek. Személyesen látogatott meg minden kis beteget, átadta az ajándékokat, beszélgetett a megtört szülőkkel, megismerhette történeteiket. Érzelmekkel teli délután volt ez számára, a GYEK-ben megismert szülők közül van olyan, akivel ma is tartja a kapcsolatot. A Kun Klaudia Alapítvány saját közösségi oldalán is megköszönte Adrienn alázatos munkáját, amit a beteg gyermekek felé tanúsított.

Hétköznapi hősöket keresünk

Az igazi hősök köztünk élnek. Olvasóinkkal közösen szeretnénk ezt bizonyítani is, ezért keressük azokat a megyénkbelieket, akik a saját területükön olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt. Olyanokat, akik arra tették fel életüket, hogy segítsék embertársaikat.

Négy kategóriát hirdetünk: pedagógus, egészségügyi dolgozó, önkéntes és az egyéb kategória. Szerkesztőségünk 3-3 jelöltet állított, mindegyiküket bemutattuk. Ám várjuk az önök jelöltjeit is, akikről szintén írunk! Minden 18. évét betöltött, megyénkben élő jelölhet, később szavazhat. Több arra érdemes személyt is jelölhetnek július 22-ig e-mailben ([email protected]), levélben (3501 Miskolc, postafiók 178.) vagy Facebook-oldalunkon üzenetben. Kérjük, indokolják döntésüket, s tárgyként tüntessék fel: Hétköznapi hősök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában