Gyereknapi kívánság

2019.06.19. 09:30

Zsanett a felhők felett

A kívánságteljesítésben következőként egy nyolcéves kislány szíve vágya vált valóra múlt vasárnap. Zsanett ugyanis komoly kihívás elé állított minket, de az összefogásnak köszönhetően ez sem maradt beteljesületlen.

Horváth Imre

Teljesült a kívánsága: Zsanett kipróbálta, milyen repülni

Fotó: Kozma István

Vasárnap délután találkozunk a repülőtéren: Király Károly és csapata mellett Böszörményi Péter, a miskolci légimentők bázisvezetője, Nagy Boglárka, lapunk stábja, na és Panni, a repülőtér háromlábú kutyája. Együtt kémleltük az eget, hiszen a többnapos kánikula végére éppen ebben az időpontban került pont, és bújt el a nap, illetve érkezett meg a szél, ami már a vihar előjele volt, amely ekkorra a Dunántúlt és a fővárost elérte. Király Károly azonban megnyugtatott: semmi akadálya nem lesz a repülésnek, ez az idő pont tökéletes. Miközben megtudtuk, hogy a séta és bérrepüléssel, pilótaképzéssel foglalkozó társaság vezetője, hallva róla, hogy a mentőhelikopteres repülés nem jön össze, azonnal lépésre szánta el magát, hogy mégis teljesülhessen a kívánság. Megérkezett a nap főszereplője is.

Mentőhelikopterre vágyott

Május utolsó vasárnapján, a gyermeknapon szülőként igyekszünk teljesíteni szemünk fénye kívánságát. Lapunk, az Észak-Magyarország is szeretett volna ajándékozni: elhatároztuk, hogy legalább öt szerencsés gyermeknek teljesítjük egy kívánságát. Az ötből végül több lett…

 

A felhívásunkra sorjáztak a jelentkezések. Ahogy számítottunk rá, érdekes, de teljesíthető kérések érkeztek. Volt, aki korcsolyázni tanulni szeretett volna vagy egy napra állatkerti gondozóvá válni, de nem maradt ki a kérések közül a tűzoltók munkájával való ismerkedés, a mozdonyvezetés, illetve repülés a mentőhelikopterrel sem.

Utóbbi kívánság állította lapunkat a legnagyobb kihívás elé. Mint kiderült, mentőhelikopteren repülni, ha valaki nem a helikopter vezetője, orvosa vagy sérültje, akit szállítanak bizony egyáltalán nem egyszerű dolog. Így hosszas egyeztetés indult, az egyébként végig nagyon nyitott és segítőkész légimentéssel, melyben nagy segítségünk volt Nagy Boglárka, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója. Majd a segítségünkre sietett Király Károly, a miskolci repülőtéren működő Kaisair Craft Kft. ügyvezetője is, hogy még, ha kicsit megkésve is a gyereknaphoz képest, de ez a kívánság is teljesülhessen.

Mindenre rácsodálkozott

A nyolcéves Sándor Zsanett – ahogy keresztszülei, Takács Alexandra és Füleki Dávid meséli – kicsi kora óta azt mondogatja, hogy szeretne repülni. Így, amikor látták lapunk felhívását, úgy döntöttek, hogy levelet írnak. Bár Zsanett hatalmas izgalommal figyelte, ahogy a hangárból kitolták a Cessna 172-est, azért nem hagyta ki, hogy Pannit megsimogassa, és azt is megtudtuk, hogy reggel úgy ébredt, ma ő sztár lesz, sietett fürödni, hajat mosni, az egész napja arról szólt, hogy délután mehet repülni. Be- és felszállás előtt még Zsanett rácsodálkozott, hogy csak három kereke van a repülőnek, nem pedig négy, mint az autóknak, s pár perc múlva már a levegőben voltak a családdal együtt.

A leszállás után azonnal lelkesen mesélte, hogy látták a gépből a nagyszülei házát és a testvérét, aki éppen az udvaron pancsikolt, miközben átsétáltunk a mentőhelikopterhez, ahol Böszörményi Péter mindent megmutatott kívül és belül is a gépen, az összes felszereléssel együtt, és fáradhatatlanul válaszolt a véget nem érő kérdésekre is. Sőt, egy rögtönzött egészségügyi szűrésen is részt vett a család, amelyen kiderült, hogy mindenki vérnyomása és véroxigénszintje rendben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában