Ízvilág

2019.06.10. 13:30

Minden, ami grill: nyári ízeket várunk

Várjuk receptjeiket, megjelenhetnek legújabb receptmagazinunkban.

Ezúttal a nyárra, a kerti sütögetésekre hangolódunk. Ha az ön tarsolyában is lapul egy-egy jól bevált recept, jelentkezzen az Észak-Magyarország receptversenyére! Jöhet minden, ami grill, minden, ami bogrács, minden, ami nyárs, minden, ami BBQ, minden, ami könnyű, ami friss, ami hűs, ami zamatos, ami saláta, ami gyümölcsös, ami édes, ami sós. Olyan recepteket is várunk, amelyek valamilyen érzékenységgel vagy cukorbetegséggel küzdőknek adnak lehetőséget a változatos étkezésre.

Színes fotók, ötletek

A legjobb konyhatitkok megjelennek a hárommegyés, színes fotókkal és ötletekkel tarkított Nyári ízek receptmagazinunkban a beküldő arcképével és nevével.

Egy beküldő több finomsággal is pályázhat, hiszen annál nagyobb esélye lesz a fődíj megnyerésére. Határidő: 2019. június. 16.


Molnár Béláné miskolci olvasónktól érkezett a következő pályamű ízelítőül (és kipróbálásra), fogadják szeretettel.

Fetás bulgurral töltött grillezett kápia paprika

Hozzávalók:

  • 20 dkg fetasajt
  • 15 dkg bulgur
  • 8 db kápiapaprika
  • szárított zöldfűszerek: bazsalikom, oregánó, rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • Elkészítés:

    A bulgurt 15–20 perc alatt bő, lobogó vízben puhára főzzük, leszűrjük. Kézzel összemorzsoljuk a fetasajttal, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymagerezdekkel és az őrölt borssal. Sózni nem kell, mert a sajt sós. A paprikákat méretüktől függően keresztbe vágjuk 2 vagy 3 részre. A csumájukat kivágjuk, majd szorosan megtöltjük őket a fűszeres, sajtos bulgurral.

    Grillsütőben időnként forgatva puhára grillezzük a paprikákat. Kevés olívaolajjal csepegtetve tálaljuk. melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában