Karcsa

2019.05.07. 13:28

Szerenád lovas fogattal

Minden alkalommal több tucat fiú és férfi járja végig Karcsa utcáit.

Bódisz Attila

Útra készen a fogatok

Egy több száz éves hagyományt élesztettek újra három éve Karcsán azzal, hogy minden esztendő április utolsó estéjén a település férfijai feldíszített lovas fogatokra ülnek, májusfát állítanak és szerenádot adnak a helyi lányoknak, asszonyoknak.

Jó hangulat

Milinki László polgármester lapunknak elmondta: minden alkalommal több tucat fiú és férfi járja végig a bodrogközi település utcáit, hogy énekével örömet szerezzen a hölgyeknek. A polgármester hozzátette: a májusfáknak köszönhetően megszépül a település, és a jó hangulat is garantált.

Kiemelte: az önkormányzati intézmények dolgozói egyébként is nagyon kreatívak, ugyanis az évszakoknak és ünnepeknek megfelelően installációkat készítenek a parkokba, közterületekre. Legutóbb például húsvétkor nyúlbábukat és hatalmas festett tojásokat helyeztek el a frekventált helyeken. Ez nagyon népszerű a környező települések lakóinak körében is, tapasztalataik szerint ugyanis nemcsak a falvakból, de még a városokból, Sárospatakról és Sátoraljaújhelyről is sokan érkeznek hozzájuk, hogy egy-egy fotót elkészítsenek az installációk között, amelyek többsége később meg is jelenik az interneten, a közösségi oldalakon.

Milinki László azt is elmondta: a májusfordulót megelőző esti szerenádot egyetlen körülmény nehezíti csupán, mégpedig az, hogy egyre kevesebb a lovas fogat. Karcsán nincs is elég, ezért erre az ünnepi alkalomra Pácinból, Nagyrozvágyról és Bodroghalomból is hívnak fogatosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában