Helyi életstílus

2019.05.09. 16:30

Az örökifjú kereskedő

A kilencfokos vízben úszott a köztiszteletben álló miskolci polgár.

Kolodzey Tamás

Sárosi Pál

Forrás: Sárosi Pál képe

Sárosi Pált aligha kell bemutatni az olvasóknak: különböző vezetői tisztségekben csaknem ötvenöt esztendeig dolgozott a kereskedelemben, és a Miskolc Pláza üzemeltetési igazgatójaként vonult nyugdíjba.

Kondizik, síel, túrázik

– Május 1-jén születtem, e nevezetes napon, felvonulás helyett mindig „nekimegyek” a nyéki tónak – mondta a számos műfajhoz kötődő, nagy ismeretségnek örvendő „boltvezető”. – A negyedszázados hagyományt az idén is folytattam, pedig csak kilencfokos volt a víz, de mivel edzett vagyok, meg sem kottyant nekem a korai fürdőzés.

Sárosi Pál hetente háromszor konditerembe jár, négyszer az uszodát látogatja, a téli szezonban rendszeresen Ausztriában, Olaszországban és Szlovákiában síel, a túrázás örömének pedig szinte állandóan hódol – a sütés-főzés pedig örökös hobbija.

– A fakanalat a baráti köröm legnagyobb örömére szoktam elővenni – jegyezte meg Sárosi Pál, és azt is elárulta, hogy a legszívesebben pincepörköltet készít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában