Gépíróbajnok

2019.05.14. 12:30

A leggyorsabb kezű igazságügyi alkalmazott

Internetes nemzetközi gépíróversenyen is megmérettetett a Miskolci Törvényszék munkatársa.

Nagyné Bíró Ágnes

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Járásbíróság leggyorsabb kezű igazságügyi alkalmazottja, Nagyné Bíró Ágnes a Szardínián esedékes gépíró-világbajnokság előtti heteket sem tölti tétlenül. Május 6-án zárult az online, az Intersteno Internetes Nemzetközi Gépíróverseny, ahol mintegy 1500 gépíróval mérhette össze tudását, Japántól Oroszországon át, egészen Argentínáig.

Versenymunka

Az internetes verseny a megfelelő technikai feltételek mellett bárhonnan teljesíthető, így a miskolci gépíróhölgy egy, a világbajnokságra való felkészülést biztosító tárgyalóteremből vett részt a versenyen.

A szöveget egy program sorsolta ki, mely során Nagyné Bíró Ágnes 10 perc alatt hat nyelven – magyar, német, angol, holland, finn és spanyol – teljesítette a versenymunkát.

A Miskolci Járásbíróság kolléganője ezzel az eredménnyel az összesített világranglista a 28. helyén végzett, míg az anyanyelv szerinti besorolást végző lista alapján a 22. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában