Flashmob Miskolcon

2019.05.19. 08:24

A háztartásban kezdődik a környezetvédelem

A hulladékmentes vásárlás érdekében húsz helyszínen tartottak flashmobot az országban.

Detzky Anna

Környezettudatos bevásárlók

Fotó: Bujdos Tibor

Vásárolj hulladék nélkül 2019-ben is! címmel rendeztek figyelemfelkeltő akciót szombaton, húsz városban, köztük a borsodi megyeszékhelyen. A környezettudatos magatartást és hulladékcsökkentést fontosnak tartó szimpatizánsok, május 18-án 10 órakor a Búza téri piac bejáratánál találkoztak egy közös fotó erejéig. Innen indultak el nagy bevásárlásra, hogy a gyakorlatban teszteljék a csomagolás nélküli piacozás lehetőségeit.

A villámcsődület második felvonása szintén egy közös fénykép készítésével zárult 11 órakor, de ekkor már a bevásárolt termékek társaságában, amely a közösségi médiába is fölkerül majd.

A kezdeményezés a Háztartásom Hulladék Nélkül blog írója, Tóth Andrea, a JÖN Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ által létre hozott „Több leszel, ha teszel!” mozgalom, illetve a Zoltex Kft. támogatásával valósult meg, a miskolci koordinátor, Pongráczné Váradi Zsófia vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában