Zene és tánc

2023.09.09. 19:00

Szabadon szép a tánc, Miskolcon is

Miskolcon is bemutatja formabontó összművészeti produkcióját a Margaret Island: október 14-én kezdődik „Szabadon szép a tánc” elnevezésű országos turnéjuk a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével. A kísérleti projektben a zene mellett a mozgásművészet is központi szerepet kap és az énekesnő, Lábas Viki is táncol.

A Margaret Island a Campus fesztiválon

Fotó: MW

Régóta álmodozik táncművészekkel közös produkcióról a Margaret Island, idén pedig valóra is válthatják a terveiket, hiszen nyolcállomásos turnéra indulnak „Szabadon szép a tánc” című kísérleti projektjükben, amit a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével állítottak színpadra. A Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította zenekar ezúttal tőlük szokatlan formában mutatkoznak be, és a már jól ismert dalaikat is egy új oldalukról, áthangszerelve játsszák el a közönségnek. A turné során hat táncművész csatlakozik hozzájuk, a zenekar énekesnője, Viki pedig kilép a komfortzónájából és ő is balettozik majd az előadásokon. 

 

„Már év elején elkezdtem a próbákat a táncosokkal, folyamatosan ingázom Szeged és Budapest között. Egyszerre izgalmas és fárasztó ez az időszak, ugyanakkor nagyon felszabadító így kifejezni az érzéseket, várom, hogy a közönség is lássa, min dolgozunk ilyen sokat” – meséli Lábas Viki. A koreográfiáért egyébként a Szegedi Kortárs Balett társulatának tagja, Czár Gergely felel, aki az epizodikus jelenetekben színpadra vitt élethelyzeteken át többletjelentést adott a Margaret Island felvételeinek. Az együttes ezáltal tánclépésekkel is kifejezi mindazt, ami foglalkoztatja őket: magánéleti és társadalmi kérdésekre, problémákra is reflektálnak a műsor alatt. A bensőséges hangulatú összművészeti produkción a csapat ősszel megjelenő EP lemezének számai is hallhatóak lesznek, továbbá ritkán játszott dalokkal és akusztikus blokkal is készülnek a turné állomásaira.

Margaret Island –Szabadon szép a tánc” országos turné a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével:

Október 14. – Veszprém, Hangvilla

Október 20. – Miskolc, Művészetek Háza

Október 21. – Debrecen, Kölcsey Központ

Október 23. – Szeged, Nemzeti Színház

Október 28. – Kecskemét, Hírös Agóra

Október 29. – Gödöllő, Művészetek Háza

November 12. – Győr, Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ

November 16. – Pécs, Kodály Központ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!