Koncertajánló

2021.07.27. 19:15

Szakács Gergő egy szál gitárral a mályi tóparton

Érzelemdús szólóprojektjével érkezik július 29-én csütörtökön a Follow The Flow frontembere Mályiba, a plázsNEKEM – akusztikus gasztrokulturális családi nap különleges úszószínpadára.

Forrás: zip's plázs - Mályi Facebook oldala

Fotó: David Bodnar

Igazi kuriózum lesz a hétköznap esti esemény, ugyanis a szikszói származású énekes szinte egyáltalán nem is koncertezik szólóban, mindössze évente néhány alkalommal ragad gitárt és mutatja meg ezt az egészen másik oldalát. Az „egy szál gitáros” előadás még a sima szóló szereplésnél is ritkább nála, utoljára 2020 nyarán játszott ebben a felállásban.

Líraibb oldal

Szólóban legtöbbször trióban lép fel, ezáltal ott megvalósulhat a teljes zenekari hangzás. Mint nyilatkozta a zip's plázs – Mályi eseményénél, a saját zenei oldala eredendően sokkal líraibb, mint amit a Follow the Flow-ban megismerhetett a közönség. De mégis mire lehet számítani? Gergő így foglalta össze:

„A szóló projektem egészében egy érzelmi shot, chilles hangulatban. Ha a nézők engedik, hogy ez magukkal ragadja őket, akkor igazi kikapcsolódás lehet a teljes műsoridő.”

Szabadabban

Annak ellenére, hogy ritkán koncertezik egyedül, időről időre nagyon is van rá igénye, mondta Gergő. Ebben a szerepben sokkal szabadabb lehet, mind előadás, mind a dalok variálásának, sorrendjének és hangzásának tekintetében. Ha úgy dönt, akkor egy fél hanggal lejjebb megy, ha pedig úgy, akkor gyorsít vagy éppen lassít a tempón. Individuumként játszani előadói szemszögből is egészen más élmény, állítja. Van már tapasztalata ettől függetlenül az egy szál gitáros megoldásban is, régebben ugyanis sokat szerepelt bárokban, így nem kizárt, hogy megszólal majd egy-két magához formált feldolgozás is.

Gergő nagy örömmel fogadta el a mályi meghívást, egyrészt közismert a természetszeretete, s noha leginkább a hegyek vonzzák, a vízi helyszín is csábító. A Mályi-tó azonban számára új helyszín, még környékbeliként is, mivel gyerekkorában inkább a Zemplén felé mozdultak a családdal kikapcsolódni. Emiatt is szívesen mondott igent, hiszen így szinte itthon lesz lehetősége megmutatni ezt a különleges produkciót, emellett reméli, hogy talán régi ismerősökkel is találkozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!