zene, zene, zene

2021.03.07. 19:00

Lady Gaga és Ariana Grande duettjét is lepipálta ByeAlex a stream top 100-as listán

Megmutatjuk, kik voltak azok a borsodi kötődésű zenészek, akik bekerültek 2020 legmenőbb zenéinek listájára.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: ByeAlex Facebook oldala

Elkészültek a hivatalos magyar slágerlisták 2020. évi összesítései a heti slágerlista-adatok felhasználásával, írta nemrégiben a Lángoló zenei portál. A cikkben összefoglalták a legfontosabb hármat, azaz a tavaly itthon eladott legtöbb lemezt, a rádiókban leggyakrabban elhangzó magyar dalokat, illetve azt, hogy melyik száz dalt streamelték Magyarországon a legtöbbet. Ezeken a listákon természetesen megyénk zenészei is szerepelnek, mutatjuk, kik azok!

Legtöbb lemez

A legtöbb darabszámban értékesített lemezek 2020-as listáján egyaránt szerepelnek magyar és külföldi előadók, köztük olyanok, mint az Ac/Dc, Depeche Mode vagy Dua Lipa. Ezen lista erős középmezőnyébe, a 45. helyre futott be a Hooligans Jég hátán című lemeze, egyetlen borsodiként.

Rádió top 100 magyar dalok

Ez mondjuk nem biztos, hogy annyira pontos képet ad a mai zenekarok népszerűségéről, hiszen olyan (egyébként méltán a mai napig népszerű és sokat játszott) dalok is felkerültek a listára, mint az immár negyed évszázados Gyémánt a Kimnowaktól, vagy a United 2002-es slágere, a Hajnalban még a nap is más. Mondjuk elég durva, hogy ezek a dalok már több mint 20 évesek, a szerkesztőségben többen el is morzsoltunk egy könnycseppet. Illetve azért itt jegyeznénk meg, hogy gyakran nem számít az idő, vannak kortalan slágerek. A legtöbbször letöltött dalok sorában például betonbiztosan ott van a Wham! Last Christmas című klasszikusa 1985-ből, amit november végétől rongyosra hallgathatunk, ha akarjuk, ha nem – de az egy másik kategória lesz. A magyar rádiókban ezek a voltak a leggyakrabban felcsendülő dalok, amiknek van valami köze hozzánk.

5. New Level Empire x Majka: Újra úton

8. Soulwave feat. Szakács Gergő: Minden tévedésem

26. ByeAlex és a Slepp x Hiro: Így hagysz el

38. Majka: Mindenki táncol /90’/

64. ByeAlex és a Slepp: Még mindig…

94. Veréb Tamás: Előttem a kép

Stream top 100

A streamelésben pedig egyszerűen tarolt Borsod! A százas lista tíz magyar előadójának a fele borsodi, az ötből pedig három helyet ByeAlex zsebelt be. A 39. pozícióba érkező Emlékszem (vagy…) című nóta előrébb végzett Miley Cyrus Midnight Sky-jánál, sőt, Lady Gaga és Ariana Grande duettjénél is többen streamelték. Meglepetésként azonban még őt is beelőzte Dzsúdló, a meghökkentően előkelő 16. hellyel, aki lekörözte például Billie Eilish Bad Guy-ját, vagy Dupa Lipa Break My Heart-ját!

16. Dzsúdló feat. Lil Frakk: Lej

39. ByeAlex és a Slepp: Emlékszem (vagy…)

56. ByeAlex és a Slepp x Hiro: Így hagysz el

66. Majka & Curtis & Nika: A csúcson túl

79. ByeAlex és a Slepp: feat. Luca: Rózsák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!