Videóklip

2021.03.19. 15:30

Közös gitárdalok az örömzenéből, ez a Flowcat Works

A közös zenélésbe belefeledkeztek, ezért alkottak új projektet a miskolci gitárosok.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Csütörtök estétől érhető el a YouTube-on Ladocsi Gábor (Ildi Rider együttes) és Horváth Balázs (Bíborszél) instrumentális gitárdala, amely egyben egy nagyobb projekt induló darabja is.

– Régóta barátok vagyunk, és most, a karantén idején sokat is dolgozunk együtt – kezdi a történetet Ladocsi Gábor, azaz Ladó. Így indult a mostani projekt is. Ladó írt egy számot, és megbeszélték, hogy Balázs stúdiójában veszi fel (a vírus miatt, a koncertek hiányában egyre többet dolgoznak stúdióban), a pedálok és erősítők tesztelgetése közben azonban annyira belefeledkeztek a közös zenélésbe, hogy felmerült, miért ne csinálnák meg közösen a számot.

Populárisabb underground

– Nagyon jó volt együtt dolgozni, így továbbgondoltuk az ötletet – mondja Ladó. – Miért ne hívhatnánk máskor, más gitárosokat is hasonló projektre? Sok-sok zenei ötletem van, azokat én adnám, a meghívott zenész pedig továbbgondolná, így készülnének a számok Balázs stúdiójában, ő alakítaná a mixet, a végső masteringet.

Underground műfaj az instrumentális gitárzene, Joe Satriani-féle stílusú, amit játszanak, de igyekeztek kicsit populárisabbak lenni a közös számban, magyarázza Ladó. Nem gitárpárbajról van szó, hanem a dal dallamívét egészítik ki a gitárosok. Ladó hozzáfűzi, a jövőben ezen a zenei úton haladva fiatal tehetséges és idősebb, ismert gitáros szereplők bevonásával (akár nemzetközi szinten) szeretnék folytatni a dalok írását. Ötletek már vannak, hogy kiket hívnának, de ez még titok, a projekt neve viszont már egyértelmű: Flowcat Works.

A most rögzített számhoz egyébként már videó is készült.

– Egy egyszerű frappáns videót álmodtunk meg, ami nem filmszerű és nem is az a tipikus YouTube-os gitározós videó – árulja még el Ladó. Első nekifutásra tartottak egy próbaforgatási napot, ahol Kurucz Attila barátjuk volt a videós, és ott találták ki, hogy mit is akarnak látni pontosan: fekete-fehér, letisztult képvilágú klip készült. A végleges videófelvételeket végül Balázs zenésztársa, Bodnár Balázs (Süni) rögzítette Zákány Zita fotóstúdiójában, a képkockákat Horváth Balázs vágta össze.

(A borítóképen: Ladocsi Gábor és Horváth Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!