Koncertajánló

2020.08.12. 18:30

Dos Diavolos, avagy két ördögfióka két gitárral

Ganxsta Zoli és Takács Vilkó akusztikus gitárokkal és a kedvenc muzsikáikkal veszik be péntek este a Collins Rock Clubot.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Facebook

Ganxsta Zolit talán senkinek nem kell bemutatni, ahogy Takács Vilkót sem, akit ismerhetünk többek között a Kartelből és a Men in the box (Alice In Chains tribute) zenekarból is. Legújabb formációja a Nirvana Acoustic Lugosi Danival, de gyakran lép fel egy szál gitárral is különböző klubokban, olykor barátaival közösen. Hogy honnan jött a Dos Diavolos ötlete, arról Vilkó mesélt nekünk.

– Egy este Zoli átjött hozzám, aztán felkapta az egyik gitáromat és játszani kezdett, amin nagyon meglepődtem, mert nem tudtam, hogy tud gitározni. Aztán eljött az egyik egyszál gitáros estemre, ahol szólt, hogy szeretné eljátszani velem az I’m the one című Danzig számot. Persze benne voltam és tök jól sült el, nagyon tetszett az embereknek. Ezután merült fel, hogy mi lenne, ha csinálnának egy ilyen akusztikus estet együtt. A gondolatot tett követte és decemberben meg is valósítottuk az első Dos Diavolos akusztikus koncertet – árulta el a gitáros. – Azt mindenképpen tudni kell, hogy semmi köze nincs a Kartelhez, ez nem egy Ganxsta Zoli és a Kartel akusztikus buli, hanem teljesen különálló formáció, nem is akartuk soha összekeverni. Olyan zenéket játszunk, amiket szeretünk hallgatni, de elhangzanak majd olyan saját dalok is, amiket kifejezetten ide írtunk. Szóval aki arra számít, hogy ketten eltoljuk a Vato Locot, az csalódni fog – tette hozzá nevetve.

Olyan zenekaroktól hallhatunk majd dalokat, mint az Oasis, a Ramones, a Body Count, Johnny Cash, Everlast, de bluesosabb szerzemények is terítékre kerülnek. Zoli egyébként gyerekkorában hat évig gitározott, utána kezdett basszusgitározni, végül a dobot választotta, mesélte egy tévés interjúban. A srácok nagyon élvezik ezt a műfajt, nem mellesleg ezzel a duóval legalább fel tudnak lépni ezekben a vészterhes időkben. Rájuk is fért, mert nagyon hiányzott nekik is a színpad. Azt is elmondta, mivel készülnek a borsodi megyeszékhelyre.

– Alapvetően kedvelt városunk Miskolc, nem véletlenül van minden decemberben teltházas koncertünk a Helynekemben, ez már hagyomány. Ebből fakadóan reméljük, hogy ez a pénteki fellépés is sok embert fog vonzani, és bízunk benne, hogy nem csak a Kartelre kíváncsiak, hanem erre a kis örömzenélésre is, úgyhogy akit érdekel, jöjjön el – szólt a meghívás minden miskolcinak Vilkótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!