Sztárvilág

2020.02.26. 18:00

Pál Dénes: most már jobb

Aggasztó, betegségről szóló hírek érkeztek az elmúlt héten a miskolci énekesről, Pál Dénesről.

Novák Krisztina

Mindezek ellenére szombaton, A Dal 2020 című verseny második elődöntőjén ismét bizonyítania kell. Mivel egy egész megye szurkol neki, megkerestük, hogy az egészségi állapotáról érdeklődjünk.

Már jobban van

– Valóban végigsöpört a családunkon egy komolyabb megfázás, először a kislányom, majd a párom betegedett le, végül én is elkaptam – mondta a telefonban az énekes. – Abban picit hibásnak érzem magam, hogy a december elég húzós volt, tele fellépésekkel és egyéb programokkal, én pedig nem foglalkoztam eléggé magammal. Hozzáteszem, tekintve, hogy influenzaszezon van, elég egy hétvégi bevásárlás vagy a tömegközlekedés és egyből megbetegedhet az ember. Az előző hét sokkal nehezebb volt. Bedugult a fülem és az

orrom, a hangom pedig teljesen rekedtes volt. Most már jobb a helyzet, bár a torkomon érzem, hogy még nem tudom teljesen úgy használni a hangom, ahogyan kellene.

Dénestől azt is megtudtuk, hogy nem szereti túlzottan elhúzni a betegséget, ezért gél állagú cukrot és hurutoldó teat használ azért, hogy eltűnjön a hangjáról a rekedtség és a klasszikus házi praktikák közül az inhalálást alkalmazza úgy, hogy kamillateát tesz a forró vízbe. Odafigyel a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre és C-vitamint is szed.

Kénytelen próbálni

– Mivel az elődöntőkben akusztikus formában kell előadni a dalom, muszáj próbálnom a zenekarral – mesélte Dénes. – Igaz, ilyenkor napokkal a műsor előtt még nem az a lényeg, hogy a legjobban szóljon a hangom, hanem az, hogy szerkezetkész legyen a dal. Csütörtökön még próbálunk egyett, hiszen komoly szabályoknak kell megfelelnünk,

oda kell figyelnünk például a dal pontos hosszára, ehhez pedig nagyon fontos, hogy mindenki precízen tudja a dolgát.

Az énekes igyekszik csak az előtte álló feladatra koncentrálni, nem hagyja, hogy bármilyen elvárás vagy nyomás befolyásolja. A Dal 2020 már így is remek kezdése az évnek, amennyiben nem jut be a döntőbe, akkor sem omlik össze a világ, ha pedig bejut, akkor persze nagyon boldog lesz.

(A borítóképen: Pál Dénes népszerű fellépője sok rendezvénynek | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!