Miskolc

2019.12.09. 19:30

Újra itt lesz a blues királya

December 20-án este az Ady Endre Művelődési Házban ad koncertet Deák Bill Gyula.

Szaniszló Bálint

Bill utoljára februárban lépett fel zenekarával a Miskolci Farsangon – túlzás nélkül állíthatjuk – kitörő sikerrel. Az Adyban 2017 novemberében játszott egy telt házas bulit, december 20-án vélhetően ugyanilyen lelkes fogadtatásban fog részesülni.

Egy kis születésnap

Deák Bill Gyula november 8-án töltötte be 71. életévét, így ez a koncert talán egy kis születésnapi jelleget is ölthet. Az énekes az 1978-ban indult Hobo Blues Banddel lett országosan ismert. 1984-től jelennek meg sikeres szólólemezei, 2008-ban Artisjus-díjat kapott, abban az évben Kőbánya díszpolgára lett, 2009-ben megkapta a Fonogram életműdíjat, majd 2012-ben A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is. Deák Bill Gyulát gyakran „a magyar blueskirályként” emlegetik, de Bill kapitánynak is szokták szólítani. 1984-ben a Budapest Sportcsarnokban Chuck Berryvel közösen lépett fel, aki így vélekedett: „ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!