Koncertbeszámoló

2019.11.18. 19:02

Keleti rock and roll és a világcsavargók

Telt ház, látványos show és hatalmas hangulat volt szombaton az Adyban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: BNE

Idejét sem tudom, mikor volt utoljára Miskolcon olyan rock koncert (leszámítva a Tankcsapdát), amire már napokkal előtte minden jegy elkelt. Ezt a szintet sikerült megugrania a közös turnéra összeálló Road és Rómeó Vérzik zenekaroknak, és már a hét elején „sold out” felirat fogadta a Facebook eseményre látogató érdeklődőket. Így borítékolható volt a teljes telt ház, bár kapunyitáskor még csak csordogált a tömeg, a legtöbben az Ady bejárata előtt gyülekeztek.

20:30-kor kezdett a felvidéki Rómeó Vérzik zenekar, akik a jól ismert nótáikon kívül ízelítőt adtak a következő lemezükre készülő dalokból is. Néhány lelkes rajongó az első sorokban már ezek szövegét is kívülről fújta, és igencsak sikerült bemelegíteni a közönséget az alig 40 perces műsor alatt, a terem fele megtelt. Ahhoz képest pedig, hogy előző nap két koncertjük is volt, a fáradtság egyáltalán nem látszott a zenészeken és teljes erőbedobással tolták le a műsorukat. Személy szerint kicsit keveselltem ezt az időt, hiszen a Road kezdése tíz órára volt kiírva, de később rájöttem, miért kellett majdnem egy óra az átálláshoz.

– Tavaly léptem fel először Miskolcon, akkor a Junkies-szal turnéztunk, az nagyon jó koncert volt – mesélte Kálmán Ákos, a Rómeó Vérzik zenekar legfiatalabb tagja, aki nemrégiben csatlakozott negyedikként a bandához. – Ez a koncert nagyon kellemes csalódás volt, bár számítottam rá, hogy jó buli lesz, de hogy ennyire, azt nem hittem volna. Arra gondolok, hogy most mi vagyunk a vendégzenekar, és általában az előzenekarokra nem annyira mennek el az emberek, inkább a főzenekar bulijára gyűlnek össze. Viszont ennek ellenére szép számban eljöttek a mi koncertünkre is, aminek nagyon örülök! – tette hozzá Ákos.

Közben a koncertterembe pillantva láthattuk, hogy teljesen megtelt, az ülőhelyek is, egy tűt sem lehetett volna leejteni.

– Nagyon örültünk, hogy újra Miskolcon játszhattunk, azért is vállaltuk be a közös bulit a Roaddal, mert régen léptünk fel itt, és mindig szuper közönség fogad bennünket. Jövőre lesz 25 éves a Rómeó Vérzik, amire nagyon készülünk, de most azért jöttünk, hogy bemelegítsük a terepet. – folytatta Kovács Koppány, a zenekar énekes-basszusgitárosa. – Nemrégiben minket is felkértek, hogy lépjünk fel a Petőfi Rádió Akusztik műsorában, ami egy egészen új kihívás volt, hiszen mi egy hangos rockbanda vagyunk, az akusztikus zenélés teljesen más. A munka elég jól összerántotta a zenekart, sokat ötleteltünk, hogyan lehetne áthangszerelni a dalainkat, de nagyon élveztük ezt a zenei utazást, és még jobban összekovácsolt bennünket. Meglepő módon nagy sikert aratott a rajongóink körében is, ezért úgy döntöttünk, hogy januárban elindulunk egy néhány állomásos koncertsorozatra, ahol a műsor fele akusztikus, a másik fele zúzós lesz. Még az is lehet, hogy Miskolcra is eljövünk vele – avatott be a terveikbe a frontember.

Visszatérve a beszélgetésből, őrült show-ba csöppentünk. A Kettő bennem az én című nótával és magasba csapó lángokkal nyitották meg a bulit a hevesi rockerek. A látvány óriási volt, és minden világossá vált: ezért kellett majd egy óra a két koncert között. Ha már szóba került az elején a Tankcsapda, itt is vontam magamban egy párhuzamot: a színpadi show profizmusa és a műsor összeállítása legalább olyan színvonalú volt, ha nem jobb, mint Lukácsék koncertjein. Másfél órát játszottak a srácok, a közönség végigtombolta, alig lehetett embereket látni a bejáratnál vagy a pultnál, mindenki bent mulatott. Szuper hangulatban telt az este, és remek alkalom volt kiugrálni és kitáncolni az egész hét fáradalmait.

Sajnos a Road zenekarral nem sikerült beszélnünk, hogy megkérdezzük, ők hogy érezték magukat Miskolcon, de talán majd egy másik alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!