Villáminterjú a Tankcsapdával

2019.07.18. 11:30

Erős látvánnyal készül a Tankcsapda

Hazánk talán legközkedveltebb rockbandája újra Miskolcon lép fel.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Sidlovics Gábor Sidi gitáros | Fotó: Révész Patrik

A Tankcsapda azon magyar zenekarok közé tartozik, akiket nem kell bemutatni senkinek. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, fiúk és lányok zenei ízléstől függetlenül fütyülik kívülről, hogy „a Mennyország Tourist a legjobb szolgáltatást nyújtja”.

Az idén 30 éves Tankcsapda július 20-án szombaton 21 órától a Lovagi Tornák Terén ad koncertet. Ezzel, illetve a múlttal és a jövővel kapcsolatban is kérdeztük Sidlovics Gábort, Sidit, a zenekar gitárosát.

Két éve is felléptetek a Lovagi Tornák Terén, hogy tetszett a helyszín?

Erre határozottan és pozitívan tudok válaszolni: nagyon! Tényleg különleges a helyszín és nem mindennap koncertezhet egy zenekar egy vár tövében. Külön köszönet illeti a szervezést, már első alkalommal is minden rendben volt a színpadtól az öltözőig.

Készültök valami különlegességgel a miskolci koncertre?

Idén 30 éves a zenekar, a nyári turnénk ennek a jubileumnak a jegyében telik. Szóval maga a dallista is így áll össze, erős látvánnyal készülünk szombat estére.

A dallistáról hallhatnánk valamit? Mivel várjátok a közönséget?

Ez az, amit nem árulhatok el. El kell jönni és akkor kiderül. (nevet)

Áprilisban ellátogattatok Göncruszkára, a Legyél dobsztár! pályázat kapcsán, ahol megajándékoztátok a tehetséges gyerekeket egy dobfelszereléssel. Lehet ennek a történetnek folytatása a göncruszkai gyerekekkel?

Igen, megbeszéltük, hogy ha bármikor szeretnének Tankcsapda koncertre jönni, mindig örömmel látjuk őket.

Őszre várható az új album, hogy áll a lemezfelvétel?

A lemezfelvétel már kész, a Liliput Hollywood album ősszel jelenik meg. Különleges csomagolásban, ráadásul nem csak CD formátumban, hanem pendrive-on is elérhető lesz.

Mikor debütál a Szevasz, Öcsémhez forgatott klip?

A forgatásoknak vége, de kijelenthetjük, hogy az egyik legjobb hangulatú klipforgatáson vagyunk túl. Már az sem titok, hogy a főszerepeket Kovács Patrícia és Janklovics Peti játssza, no meg sok-sok gyerek. Az anyag már vágóasztalon van, szóval ha mindenkinek tetszik a végeredmény, akkor minden esély megvan rá, hogy a hónap végére látható lesz.

Körszínpados aréna turné, új album, könyv – tartogattok még valami meglepetést az évre?

Október 5-én újra visszatérünk a legendás Los Angeles-i Whisky a Go-Go klubba, ezzel kapcsolatban hamarosan lesz egy izgalmas bejelentésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!