Koncertajánló

2019.07.28. 21:00

A Djabe varázslata

Augusztus 1-jén este 8 órától Steve Hackettel lép fel Miskolcon a Djabe.

Steve Hackett, a Genesis gitárosa

Forrás: ÉM

A Djabe zenekar vezetőjét és alapítóját, Égerházi Attilát 20 éves barátság és munkakapcsolat fűzi Steve Hacketthez, a Genesis gitárosához. Steve Hackett első közreműködése 2003-ban, a Djabe Táncolnak a kazlak című albumán volt. Az első közös koncert 2004 nyarán a londoni Spitz Clubban volt. A folytatásra 2007-ig kellett várni, amikor Steve Hackett segített megtölteni a Petőfi Csarnokot a Sipos András-emlékkoncerten.

Közös turnék

A Genesis egykori gitárosára olyan nagy hatást tett a ­Djabe zenei szellemisége és nyitottsága, valamint a zenészek játéka, hogy ő maga kérte a közös folytatást. 2008 óta a Djabe és Steve Hackett minden évben tart egy közös turnét, melynek során Djabe-, Steve Hackett-, Genesis- és közös szerzeményeket játszanak. Steve 2011 óta hat közös albumot jelentetett meg a zenekarral. Ebből az utolsó három 2017 és 2018 folyamán a londoni Cherry Red Records gondozásában került kiadásra. Ezek az albumok a Cherry Red jóvoltából világszerte elérhetőek, és sok ezer példányban találtak gazdára.

A Szardínia szigetén rögzített Life Is A Journey – The Sardinia Tapes album különleges hangzása miatt, melyet leginkább az instrumentális progresszív kategóriába sorolhatunk, komoly sikereket hozott a Djabe & Steve ­Hackett formáció számára. A lemez érdekessége, hogy háromnapi közös szardíniai improvizálás után az elkészült felvételek segítségével Barabás Tamás, a Djabe zenekar basszusgitárosa készített belőle egy teljes stúdióalbumot. Steve Hackett és a Djabe tagjai is lenyűgözőnek találták az eredményt. A The Sardinia Tapes 2017. október 4-én jelent meg világszerte, mely alkalomból a zenészek Budapesten bemutatták élőben is a lemezt.

A Djabe és Steve Hackett közös utazása, azaz a Journey 2019-ben is folytatódik, hiszen ebben az évben, július végén–augusztus elején közös turnéra indultak. A turné miskolci állomása augusztus 1-jén este 8 órakor az Ady Endre Művelődési Házban lesz. A koncertkörút során ismét felcsendülnek a Life Is A Journey album darabjai, valamint Djabe-, Hackett- és Genesis-klasszikusok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!