Tehetség

2023.11.03. 11:31

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik: csak az edzés, csak a munka számított (videó)

A labdarugó manchesteri otthonában fogadta a Fodball YouTube-csatorna vloggereit, akikkel közel egy órát beszélgetett Angliáról, a csapatba történő beilleszkedéséről, és az édesapja vasszigoráról is.

MW

A gólszerző Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában játszott Liverpool-Aston Villa mérkőzésen Liverpoolban 2023. szeptember 3-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

Szoboszlai Dominik a nyáron 70 millió euróért igazolt Angliába, és azóta folyamatosan ódákat zengenek róla, túl az első tíz Premier League-meccsén a számok alapján is egyértelműen a Liverpool egyik legjobb futballistája az idényben. 

Kifejezetten ösztökélte, hogy a Liverpool az előző idényben gyengébben teljesített

Nekem motiváló volt, hogy megfogjuk ezt a Liverpoolt, és visszavigyük oda, ahova tartozik, megint elérjünk eredményeket, megint kupákat tudjunk nyerni

 – árulta el Szoboszlai Dominik. A Liverpool a Jürgen Klopp vezetésével elért nagy sikerek, a BL-győzelem és az angol bajnoki cím után jelenleg csak az Európa-ligában szerepel, és Szoboszlai lehet az egyik vezér, akinek a segítségével visszajut a csúcsra.

PALMIERI, Emerson; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (j) és Emerson Palmieri, a West Ham játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 24-én
Fotó: Adam Vaughan / Forrás:  MTI/EPA

Mindig csak a holnapot várja

Szoboszlai a Liverpool legtöbb sztárjához hasonlóan a közeli Manchesterben él, ennek okairól, és a sztársággal gyakran párosuló magányról is beszélt.

Manchesterben lakom, ott könnyebb boldogulni, mert ott van a Manchester United és a City is, az Evertonból is sokan élnek itt. Itt könnyebben mozogsz, de ésszel kell, mert figyelnek, látnak. Vannak olyan hátsó utak, amiken meg lehet oldani, ha el akarok menni vásárolni, mondjuk. Vannak kontaktjaink, szólsz, felvisznek, félretesznek, nem kell a többi ember között nézegetned a ruhákat, megoldják úgy, hogy kényelmes legyen

– árulta el a tehetség.

Kimatekozta: napi négy óra jelentette a különbséget

A focista kiszámiolta, hogy napi négy óra jelenti azt a különbséget, ami a siker felé vezet. Egy nap alatt ez nem sok, tizenév alatt minden egyes nap összeadva rengeteget számít.

Mindent háttérbe szorítottam, csak az edzés, csak a munka számított. Egy nap 24 órából áll, nyolc órát alszol, normális ember nyolc órát dolgozik, akkor vagyunk 16 óránál. Egy-egy óra reggeli, ebéd, vacsora, meg az összekészülődés, és húsznál vagyunk. Marad négy órád arra, hogy azt csinálj, amit akarsz. Valaki arra fordítja ezt az időt, hogy megy ide-oda, négy óra itóka, bulika vagy leül tanulni. Vagy kimész a pályára, és focizol. Aztán kezdődik az újabb 24 óra.

Mint ismert, Szoboszlai első edzője az édesapja volt, aki sokáig vasszigorral fogta őt, innen eredeztethető a mentalitása. Szerinte ez a modell csak az apa-fiú kapcsolat miatt működhetett. Azt is elárulta, hogy egy idő után kinyomta a telefont, amikor az apja szakmázni akart a teljesítményéről.

Exkluzív interjú itt tekinthető meg:

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában