Születésnap

2024.04.15. 19:56

Fontos bejelentést tett Mága Zoltán (videó)

Ötvenedik születésnapja alkalmából egy ötvenállomásos koncertsorozattal készül az Érdemes Művész díjjal kitüntetett hegedűművész - írja a Magyar Nemzet.

MW

Mága Zoltán hegedűművész hagyományos újévi koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2022. január 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Mága Zoltán zenészként tizenöt éves korától járja a világot, közel száz országban volt már lehetősége fellépni, államfők, királyok, állami vezetők, a legnevesebb világsztárok és egyházi méltóságok előtt.

 Játszhatott a világ legrangosabb és legnagyobb koncerttermeiben, színpadain, de mindig szeret hazatérni: vallja, hogy számára a legnagyobb öröm és megtiszteltetés a hazai közönség előtt színpadra lépni.

A koncertsorozat tematikáját a Liszt Ferenc-díjas és Prima Primissima díjas hegedűvirtuóz megkapó története és közel négy évtizedes művészi pályája adja.

A világhírű hegedűművész gálakoncertjén színpadra lépnek a Nemzet Színészei, Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Csikos Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész,  színészlegendáink, a Jászai Mari-díjas Voith Ági, a Kossuth-díjas Koncz Gábor, továbbá Sümegi Eszter, Kossuth-díjas opera-énekesnő, Bangó Margit Kossuth-díjas énekes, Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes és a Budapesti Operettszínház kiemelkedő művészei, Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Janza Kata Jászai Mari-díjas színésznő, Kiss Diána színésznő, Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színész, valamint Mága Jennifer énekesnő, Fésűs Nelly színésznő, Nyerges Attila énekes – a teljesség igénye nélkül. Az est műsorvezetője Liptai Claudia.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában