boon-sportoldal

2012.04.18. 09:56

Kórházban is edző az edző

Vasárnap Békéscsabán rótták a kilométereket a gyaloglók; miskolci érem is született.

Vasárnap Békéscsabán rótták a kilométereket a gyaloglók; miskolci érem is született.

Elmúltak a hideg napok, ami azt (is) jelenti, hogy az atléták egyre több viadalon állnak majd rajthoz a ,,szabadban". A elmúlt hét végén a gyaloglókon volt a sor, ugyanis a békési megyeszékhely volt a helyszíne a 33. Nemzetközi Gyaloglóversenynek, a felnőtt 20 kilométeres egyéni és csapat ob-nak. Az eseményen rajthoz álltak a miskolciak is, MVSI-s színekben.

Harminc éve

A szerepléssel kapcsolatban Szűcs József edzőt kerestük, aki vállalta a feladatot, annak ellenére, hogy február végén súlyos lábműtéten esett át, és jelenleg is kórházban tartózkodik.

– Még zajlik a rehabilitációm, nagyjából egy hónap múlva hagyhatom el a kórházat – válaszolta az Észak-Magyarország érdeklődésére a szakember, aki nem mellesleg pontosan harminc éve irányítja az éppen aktuális versenyzők munkáját. – Amióta megvolt a műtétem, nagyon sokan látogattak meg, néhány bennlévő már viccesen mondta is nekem, hogy ki vagyok én, akihez naponta hat-nyolc ember érkezik... Majdhogynem ugyanúgy csinálok mindent, mintha kinn lennék, a tanítványok bejönnek, hívnak telefonon, megbeszéljük a teendőket, aztán ha elvégzik, megint szólnak. Megmondom őszintén a gyerekek segítenek abban a legtöbbet, hogy túltegyem magam a dolgon, de azt hiszem, azért is viselem jól a történéseket, mert a sportban voltam és vagyok...

A csapat miatt

Az edző Nemes Viktorral kezdte az értékelést, aki értékes bronzérmet csípett meg:

– Egy négyfős bollyal ment az élen az elején, aztán nagyjából tíz kilométernél előre vágott, nagyobb tempót diktálva, el akart szökni a többiektől, hiszen tudta azt, hogy kik gyorsabbak tőle – elemzett Szűcs József. – Sajnos, korai volt ez a lépés, mert beérték, volt negyedik is, de a végére hozni tudta a harmadik helyet. Muszáj volt Viktornak harcolnia, hogy legyen esélye odakerülni a Világkupán résztvevő együttesbe. Máté és Levente a csapat miatt beszálltak; Máté az elmúlt két évben igazából már csak edzeget, nem készül komolyan, Levente pedig ,,nullkilométeres", miután az egyetemre jár és mellette dolgozik. Nem kellett győzködni, hogy induljon el Békéscsabán, merthogy tíz évet velem tudott le, gyakorlatilag a fiamnak tekintem. Nem adta fel, pedig nagyon küzdött magában, hogy ha még valaki elmegy mellette, akkor kiszáll...

ÉM-MI

 Eredmények

Az MVSI sportolóinak eredményei:

 Férfi felnőtt 20 km-es ob: 3. Nemes Viktor 1:31:42 óra,... 16. Lalik Máté 2:10:12, 17. Kapéri Levente 2:11:21.

Csapatban: 4. MVSI (Nemes Viktor, Lalik Máté, Kapéri Levente) 5:53.15 óra.

Junior fiúk, 20 km: 4. Lalik Máté 2:10:12 óra.

Junior lányok, 15 km: 5. Hornyik Petra 1:33:35 óra,... 7. Nagy Réka 1:48:51, 8. Takács Dalma 1:58:06, 9. Görömbölyi Judit 2:01:00.

Serdülő lányok, 13 évesek (5 km): 6. Tar Gerda 39:08 perc.

Gyermek lányok, 12 évesek (2 km): 2. Kocsis Kira 14:06 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!