haon-sportoldal

2013.06.17. 08:11

Rájátszást ér a debreceni győzelem

Debrecen és Nemesvámos tigrisei csaptak össze az NB2-es baseball bajnoki mérkőzésen szombaton. Igazi nagymacskák csatája volt ez, hisz mindkét együttes számára a felsőházi rájátszásba való bejutás volt a tét a mérkőzésen.

Debrecen és Nemesvámos tigrisei csaptak össze az NB2-es baseball bajnoki mérkőzésen szombaton. Igazi nagymacskák csatája volt ez, hisz mindkét együttes számára a felsőházi rájátszásba való bejutás volt a tét a mérkőzésen.

Vagyis a másodosztályban résztvevő 10 csapat közül azok a csapatok, akik az alapszakasz végén az első négy helyen végeznek küzdhetnek meg a dobogós helyezésekért. A mostani fordulót ismét a debreceni pályán játszották a csapatok 11 órától, így a játékosoknak nem csupán egymással, de a hőséggel is meg kellett küzdeniük a 3 órás mérkőzés során. Ráadásul a debreceni csapatból sok sportoló hiányzott sérülés vagy baseball utánpótlás válogató miatt. Ennek ellenére az első pontokat a hazai együttes szerezte meg, sőt a mérkőzés közepéig a vendégeknek nem sikerült pontot érő kört zárniuk. A 6. kör elejére viszont a Nemesvámos tigrisei is beindultak. Ekkor már 5:3-at mutatott az eredményjelző tábla, de még mindig a debreceniek vezetettek. A vendég csapat itt került legközelebb ahhoz, hogy esetleg megfordítsa az eredményt a saját javára.

Természetesen a hazai csapatnak is volt beleszólása az eredmény alakulásába. Az eddig szelíd tigris kölykök igazi fenevaddá változtak, és újabb pontokat szereztek az utolsó körökben, így a 9. "inning"-ben már 10:3-ra vezettek. Emellett egy újabb debreceni játékos iratkozott fel a "home run"-t ütők listájára, mégpedig Duró Péter, aki hatalmas erővel kiütötte a labdát a pályáról. A győzelemhez pedig már csak az hiányzott, hogy az utolsó kört kivédekezzék a debreceniek, vagyis az ellenfél játékosai ne szerezzek hatnál több pontot. Amit a dobó Balaskó Ákos be is biztosított a csapatnak gyors és csavart labdáival, és nem engedte ütni a nemesvámosiakat. Így a Debrecen Tigers megszerezte idei 8. győzelmét, ezzel bebiztosította részvételét a felsőházi rájátszásban. A tabellán pedig továbbra is őrzi a 3. helyét a hajdúsági csapat.

Egy hét múlva az Érd Pioneers játékosait fogadják majd a debreceni tigrisek, ahol már az lesz a tét, hogy az alapszakaszt sikerül-e a 3. helyen zárni. Ezt a mérkőzést is ingyen lehet megtekinteni, melyet június 22-én, 11 órától játszanak majd a Határ úti pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!