haon-sportoldal

2013.05.23. 14:24

Két kézzel mutatja a győzelmei számát

Bernáth Csaba tevékeny részt vállalt a DVSC mind a hat MK-elsőségéből.

Bernáth Csaba tevékeny részt vállalt a DVSC mind a hat MK-elsőségéből.

Labdarúgás. Csapzott, fáradt, de nagyon boldog Bernáth Csaba jött ki az öltözőből a 2–1-es Loki sikert hozó DVSC-TEVA–Győri ETO Magyar Kupa-döntő után.

Immáron hatszor emelhetted magasba a Magyar Kupát, meg lehet-e szokni ezt az érzést?

Bernáth Csaba: Nagyon büszke vagyok erre a kupagyőzelemre, ahogyan az előző ötre is, hiszen ez nekem már a hatodik és a többiek cikiztek is miatta, mert már mindkét kezemre szükség van ahhoz, hogy a győzelmek számát mutassam. Úgy vélem, a csapat óriásit küzdött ma este. A Győrből felkészültünk becsülettel, bár egy-egy hosszú labdával meg tudtak minket bontani és az első félidőben hátrányba is kerültünk. Ám a társaság erejét jelzi, hogy fel tudtunk állni, a félidő végére és különösen a szünetben rendezni tudtuk a sorokat. A második félidőben helyzete sem nagyon akadt az ETO-nak, végig fölényben futballoztunk és teljesen megérdemelten nyertünk.

A csapat utóbbi hetekben mutatott teljesítményét látva nem sajnáljátok, hogy a bajnokság közepét elrontottátok?

Bernáth Csaba: Dehogynem, de az élet már csak ilyen, nem lehet mindig a csúcson lenni. Úgy vélem, azzal, hogy megnyertük a Magyar Kupát és a bajnoki dobogó még elérhető, senki sem mondhatja ezt rossz szezonnak. A csapat harcolt becsülettel, de voltak hullámvölgyek, a sérülések sem kerültek el bennünket. Bármi lesz is a hátralévő két bajnoki mérkőzésünk végeredménye, emelt fővel fejezhetjük be az idényt, az utolsó egy hónapban mutatott teljesítményünk pedig bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

Mi lesz az esti program?

Bernáth Csaba: Némi lazulás biztosan lesz, de ne feledjük: vasárnap jön a Fradi! Nem visszük túlzásba az ünneplést, de egy-egy pohár sör vagy bor ilyenkor belefér, hiszen a sikereket ugyanúgy meg kell ünnepelni, ahogyan a kudarcokat feldolgozni.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!