haon-sportoldal

2011.12.06. 11:58

DVSC-Fórum: Egy forintért eladó a többségi tulajdonrész

Debrecen - Gellén András megválna az irányítástól, ha valaki segíteni akarja a Lokit.

Debrecen - Gellén András megválna az irányítástól, ha valaki segíteni akarja a Lokit.

Nagy a baj a DVSC-Fórumnál, a több hónapos tartozások miatt lassan szétesik a szezon előtt még a bajnoki dobogóra pályázó alakulat. A női élvonalbeli bajnokság kezdete óta Szabó Valéria, Hornyák Dóra és Csáki Viktória távoztak a Lokiból, s a városban szárnyra kelt pletykák szerint további alapemberek is búcsút intenek a cívisvárosnak a közeljövőben. A kialakult helyzetről, illetve a jövőről kérdezte a Napló a DVSC-Fórum első emberét, Gellén Andrást.

Külső szemlélő számára annyira kritikusnak tűnik a helyzet, hogy a szurkolókban már az a kérdés is felmerült, egyáltalán befejezi a bajnokságot a Loki?

Gellén András: Mindenképpen befejezzük a bajnokságot, persze kérdés az, hogy kikkel? Jó lenne legalább a nyolcadik helyen végezni az alapszakaszban, egy alsóházi rájátszás azért elég csúfos lenne. Számításaim szerint a jelenlegi 10 pontunkhoz minimum még hatot tudunk szerezni, s ez elég lehet ahhoz, hogy elkerüljük az alsóházat.

Mennyire van konkrét veszélyben a DVSC női kézilabda szakosztálya? Esetleg a megszűnés réme is fenyeget?

Gellén András: A megszűnés nem fenyeget, de a mostani helyzetben nem tudunk megfizetni drága játékosokat. Nekem most nincs rá lehetőségem, más meg nem akarja finanszírozni a klasszisokat. Piaci alapon nem működik ez a vállalkozás.

Lát kiutat? Van fény az alagút végén?

Gellén András: A kiút az lenne, ha valaki megvenné az üzletrészemet, ugyanis az irányítást egyáltalán nem akarom magamnak tudni, biztosan van, aki jobban csinálná nálam. A tulajdonrészem több mint 63%, amit jelképes összegért, 1 forintért átadnám annak, aki fantáziát lát a csapat versenyeztetésében. Ha mindez megtörténne, akkor sem fordítanék hátat a Lokinak, kívülről segíteném a gárdát. December 22-én lesz a csapatot működtető gazdasági társaság taggyűlése, ott sok kérdésre választ kaphatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!