haon-sportoldal

2011.11.14. 15:28

NB II. Keleti csoport: Nem voltak partiban a tiszapartiakkal

A kis Loki gólnélküli döntetlent ért el Vecsésen, az Újváros 3–0-s vereséget szenvedett a Szolnok otthonában.

A kis Loki gólnélküli döntetlent ért el Vecsésen, az Újváros 3–0-s vereséget szenvedett a Szolnok otthonában.

Fórián Zsolt, a DVSC-DEAC vezetőedzője legutóbbi, a sereghajtó Vecsés elleni mérkőzésüket megelőzően azt nyilatkozta, hogy számukra ezúttal csakis a három pont megszerzése lehet elfogadható. Nos, az, hogy a vecsésiek kiválóan megszervezték védekezésüket, illetve hogy a debreceniek nem tudták kihasználni ziccereiket, azt eredményezte, hogy 0–0-val zárult az összecsapás, mellyel érthető módon sem a cívisvárosi tréner, sem csapata nincs megelégedve.

A Balmazújvárosnak nem elég, hogy több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett a listavezető Szolnok elleni ütközetén, Arany László fiainak még a játékvezetővel is meggyűlt a bajuk. Ráadásként az eddig szárnyaló újvárosiakból hiányzott az a tűz, amelyet az NB II-es bajnokság első tíz fordulójában megszokhattunk tőlük, így megintcsak nem sikerült pontot gyűjteniük – az „Arany-fiak” 3–0-ra kaptak ki az előző idényben még NB I-es Szolnoktól.

DVSC-DEAC: Savanyú szájíz

– Azt gondolom, az első félidőben nem játszottunk úgy, ahogy kellett volna, aztán a mérkőzés második felében feljavult a játékunk, de ismét előjött, ami még a szezon kezdetén volt jellemző ránk, vagyis hogy rendre rossz döntéseket hoztunk. Igaz, szerencsére sok ziccert alakítottunk ki, ezekből azonban egyet sem tudtunk kihasználni. A vecsésiek szervezettek voltak, jól felkészültek belőlünk, kontrára rendezkedtek be, és így nehéz volt ellenük focizni. A meccs után csalódottak voltunk, ahogy még most is azok vagyunk, ha előrébb akarunk lépni, a jövőben az ellenfelek kapuja előtt okvetlenül határozottabnak kell lennünk. Annyi pozitívumot tudnék kiemelni, hogy az elmúlt négy mérkőzést kapott gól nélkül hoztuk le, azonban ezen idő alatt mi is csak kétszer tudtunk betalálni, ami nagyon kevés, az előrejátékban javulnunk kell – ecsetelte azokat a problémákat Fórián Zsolt, a DVSC-DEAC metere, melyek a Vecsés elleni 0–0-s eredményhez vezettek.

Balmazújváros: Gyors gól, aztán...

– Nagyon hamar, már a tizedik percben betalált ellenfelünk. Számunkra rosszkor jött a gól, amit meg is érzett a Szolnok. Igaz, nekünk is volt helyzetünk, de nem éltünk vele. Aztán a második játékrészben öt perc alatt két játékosunkat is kiállította a játékvezető, aki úgy érzem, nem adta meg az egyenlő feltételeket ezen a mérkőzésen, ennek ellenére nem rajta múlott a vereségünk, ezúttal valóban nem érdemeltünk pontot. A fiúkból az utóbbi három találkozón hiányzott az a tűz, amit idáig megszoktam tőlük, bízom benne, hogy már a következő, Újpest elleni derbinken olyan erőteljes, határozott, gólratörő játékot láthat mindenki az újvárosi csapattól, amilyet a bajnokság első tíz meccsén – mondta elégedetlenül Arany László, a Balmazújváros vezetőedzője, akinek csapatával együtt még így sincs szégyenkezni valója, hiszen újoncként továbbra is az NB II. Keleti csoportjának negyedik helyét foglalják el.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!