haon-sportoldal

2011.11.03. 11:35

Két nap alatt két győzelem

A Magyar Kupa harmadik körébe jutott az MVFC szerda este.

A Magyar Kupa harmadik körébe jutott az MVFC szerda este.

Győzött az MVFC Berettyóújfalu férficsapata szerda este a futsal Magyar Kupa második fordulójában. A bihariak hazai pályán, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban diadalmaskodtak a Gödöllői Bikák ellen 6–2-re.

Így Turzó József vezetőedző együttese két nap alatt két fontos összecsapást nyert meg, hiszen hétfőn a nagy rivális Rába ETO-t sikerült megadásra késztetniük, méghozzá imponáló végeredményt elérve, 7–3-ra győzve.

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy kezd látszani a befektetett munka – mondta el az utóbbi találkozóval kapcsolatban a Naplónak a fiatal berettyóújfalui szakvezető.

– A fiúk szívüket-lelküket kitették a pályán, s ehhez taktikai fegyelmezettség társult – mindennek pedig meglett az eredménye. Az öltözőben nagyon jó hangulat uralkodott a meccs után, de nem csaptunk nagy ünneplést. Ez még csak a bajnokság alapszakasza, egy mérkőzés a sok közül. A rájátszásban kell igazán jól teljesíteni.

Ugyanakkor – mutatott rá Turzó József – önbizalom szempontjából kellett a győriek elleni győzelem.

– Remélem, tudunk belőle táplálkozni és segít abban, hogy a közösség gyorsabban összekovácsolódjon.

Siker a kupában is

Két nap múlva máris újabb erőpróba előtt állt a Mezei-Vill együttese: a Gödöllői Bikákkal mérték össze erejüket a Magyar Kupa második körében. Hazai környezetben ezúttal is nyertek, 6–2-re.

– Elég szűk a keret, ezért tartottam attól, hogy a fáradtság kiütközik a csapaton – ez meg is történt. Trencsényi és Michel már a bemelegítéskor sérülésre panaszkodott, így nem mertem kockáztatni, s helyettük fiatalokat küldtem a pályára, akik azonban sajnos nem éltek a lehetőséggel. A rutinosabbak bizonyítottak, de látszott a fáradtság azokon, akik a hétfői meccsen is meghatározóak voltak – taglalta a szakember.

Csütörtökön pihennek

Mint megtudtuk tőle, a két összecsapás között – kedden – csupán regeneráló edzésen vettek részt a játékosok, csütörtökre pedig pihenőnapot kaptak. Pénteken viszont már két tréninggel folytatják a munkát, hiszen hétfőn a pontvadászat következő fordulójában a Rubeola FC Csömör otthonában szerepelnek.

– Bár kicsit gyengébben teljesít, nagyon jó középcsapatnak tartom a Csömört, melyre a nehezen feltörhető bunkervédekezés jellemző. Remélem, nekünk sikerül feltörni és elhozni a három pontot – bizakodott Turzó József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!