haon-sportoldal

2011.11.14. 12:37

Hortobágyi Labdarúgó Sportegyesület: Lelkes foci van, pálya nincs

A megye III-as bajnokságban szereplő hortobágyi csapat szinte teljesen önerőből tartja fent magát.

A megye III-as bajnokságban szereplő hortobágyi csapat szinte teljesen önerőből tartja fent magát.

A Hortobágyi Labdarúgó Sportegyesület hosszú idő után ebben az évben nevezett be újra megyei labdarúgó bajnokságba. A megye III. jelenlegi tizedik helyezett egyesületének szakosztályvezetője, Bálega János szerint a körülményeiket figyelembe véve elégedettek lehetnek eddig mutatott teljesítményükkel.

– Az elmúlt hat évben nem működött a labdarúgó „részlegünk”, 2010 novemberében kezdtünk neki az előkészületeknek, és több mint tíz edzőmeccsel a hátunk mögött augusztusban vágtunk bele a megyei harmadosztály őszi szezonjába. Körülbelül harminc fő alkotja a bő keretünket, ebből az aktív mag tizennyolc-húsz játékos, akik maguk is hozzájárulnak a fennmaradáshoz szükséges költségekhez, amire azért van szükség, mert önerőből működtetjük egyletünket a szülők, családok, illetve néhány vállalkozó támogatásával. Tehát ezek tudatában azt gondolom, mindenképp büszkék lehetünk a csapat eredményeire, illetve magára a tényre, hogy Hortobágyon van csapat – tudtuk meg Bálega Jánostól.

„A grund”

– Mivel nincsen pályánk, a szövetség beleegyezésével minden mérkőzésünket idegenben játsszuk, ami nem könnyű, hiszen a benzin árát is saját magunknak kell összedobni. Az edzéseket egy régi játszótéren tartjuk, amit magunk között csak „grundnak” hívunk. Ez a terület egy fél futballpálya területét teszi ki, tele van lyukakkal, buktatókkal, tehát nem egyszerű rajta tréningezni. Jelenleg alakítunk ki egy hatvanötször százméteres sportpályát, és a tervek szerint a tavaszi idényt már azon kezdenénk. Egyébként két éven belül szeretnénk olyan szintre eljutni, hogy az élmezőnyhöz tartozzunk, illetve idővel egy szintet ugrani, és a megye II-ben megmérettetni magunkat – ismertette terveiket a szakosztályvezető.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!