haon-sportoldal

2011.10.17. 13:41

Ziccer Tigrisek: Debreceni ifjúsági kosárlabda sikerek

Debrecen - A tanév kezdetével beindultak az edzések a Ziccer Tigrisek Kosársuli növendékei számára is, akik már az október 22-én kezdődő Kenguru Kupára készülnek.

Debrecen - A tanév kezdetével beindultak az edzések a Ziccer Tigrisek Kosársuli növendékei számára is, akik már az október 22-én kezdődő Kenguru Kupára készülnek.

12 csoportban kezdődtek meg az edzések a debreceni Ziccer Tigrisek Kosársuliban pattogtató lányoknak és fiúknak szeptemberben. A helyi kosárlabda-utánpótlás nevelésében élen járó sportegyesület ifjú tehetségei egy hónapja Budapesten vettek részt a meghívásos Megyeri Kupán, ahol tornagyőzelmet arattak a 2000-es korosztályban.

Megkezdődött az U12-es bajnokság is, melyben a Ziccer Tigrisek lány csapata október 9-én nagyarányú győzelmet aratott a helyi rivális, DSC-SI csapatával szemben: 45-26-ra diadalmaskodtak. Az U12-es fiú korcsoportban - a Ziccer Tigrisek színeiben - Ráthonyi Tamás tanítványai október 13-án 117-8-ra verték a debreceni Factum csapatát, Kecskeméti János kosárlabdázói pedig 83-34 arányban múlták felül a debreceni riválist. Az U12-es bajnokság következő fordulójában mindkét fiú csapat továbbra is az A csoportban, a legerősebb osztályban küzdhet, a következő ellenfél a GKS-Nyíregyháza lesz. A „ZITI-sek” serdülő csapata is játszik már a bajnokságban, 2 forduló után 2 győzelem és 2 vereség mérleggel, 5 ponttal a felsőházban vannak.

Október 22-én a Kossuth gimnáziumban megkezdődik a 2011/2012-es Kenguru Kupa, az U11-esek versenye, amelyet idén is a Ziccer Tigrisek Közhasznú SE rendez a területen. Ilyen sok csapattal még nem indult a bajnokság Debrecenben: 15 csapat nevezett, ebből a ZITI 6 csapattal indul, sőt a Kenguru Kupa 20 éves története során először határon túlról is érkeznek csapatok. Az Arad és a Nagyvárad benevezett a Debreceni Terület Kenguru Kupájára, elsősorban a Ziccer Tigrisek nagy sikerű augusztusi évnyitó nemzetközi tornájának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!