haon-sportoldal

2011.10.13. 17:32

Dupla forduló vár a hét végén a Debrecen-Fujitsura

Debrecen - Két nap alatt két összecsapáson szállnak medencébe a hajdúsági pólósok.

Debrecen - Két nap alatt két összecsapáson szállnak medencébe a hajdúsági pólósok.

A hét végén újabb megmérettetés vár a Debrecen-Fujitsu csapatára, ám ezúttal nem egy, hanem dupla fordulót rendeznek a Vodafone Férfi Vízilabda OB I-ben. Az elmúlt héten a BVSC-Zugló ellen magabiztos győzelmet arató cívisvárosiak pénteken a PVSK-Füszért gárdáját fogadják 18.45-től a Debreceni Sportuszodában, majd szombaton az Európa-Kupa nyolcaddöntőjébe csoportelsőként továbbjutó Groupanama Honvéd otthonában vendégszerepelnek Varga Tamásék. Gyöngyösi András tanítványai csütörtökön hajnalban tértek haza Szerbiából, ahol az Euroligában érdekelt Vojvodinával lejátszott edzőmérkőzésekkel hangoltak a hétvégére. A soron következő feladatokról a Debrecen-Fujitsu vezetőedzője nyilatkozott a Naplónak.

Lehet esély

- A mecsekaljai gárda olyan szinten van, mint a BVSC, vagyis azon csapatok közé tartozik, akiket biztosan le kell győznünk. Reméljük a BVSC elleni mérkőzéshez hasonló találkozó vár ránk pénteken, persze ahhoz ugyanúgy kell hozzáállni is. A meccs elején szeretnénk olyan eredményt elérni, amely a végére már egy sokkal nyugodtabb játékot eredményezne, és tudnánk tartalékolni a másnapi derbire. Annak tudatában is kell játszanunk péntek este, hogy másnap egy első öt hely egyikére joggal pályázó, idézőjelben felsőházas együttessel, a Honvéddal csapunk össze, méghozzá idegenben. Nekünk igazából otthon sincs veszítenivalónk ezek ellen a nagy csapatok ellen, ám ennek ellenére mindent meg kell próbálni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el. A kulcskérdés az lesz, hogy a védekezésben hogyan tudjuk kiiktatni a Szivós-Hárai párost, mert tulajdonképpen ők mozgatják az egész csapatot – Szivós irányít, Hárai pedig szerzi a fórokat, ötmétereseket. Hogyha ezt meg tudjuk oldani, akkor lehet esélyünk – mondta bizakodva a Debrecen mestere.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!