haon-sportoldal

2011.10.27. 12:20

Az olimpiai indulásért száll harcba Nagy Tímea

Debrecen - Nagy Tímea a 75 kilogrammos súlycssoportban indul az országos bajnokságon.

Debrecen - Nagy Tímea a 75 kilogrammos súlycssoportban indul az országos bajnokságon.

Nagy Tímea sorrendben negyedik világversenyén állhatott dobogóra a rotterdami kontinensviadalon. A DVSC sportolója uniós Eb-ezüst, vb-bronz, uniós Eb-arany után szerzett Európa-bajnoki bronzérmet a 81 kilogrammos súlycsoportban.

- Kicsit csalódott vagyok, a verseny után még inkább realitásnak érzem az előzetes célkitűzést - kezdte Nagy Tímea.

- A döntőben is összefuthattam volna az orosz lánnyal, a másik ág jóval könnyebb volt. Koszova nem volt erősebb nálam, a ritmusérzéke talán jobb volt. Másfajta taktikát kellett volna alkalmaznunk, de az is lehet, hogy csak jobb napja volt, mint nekem. Utólag azt mondom, előre kellett volna bokszolnom, azóta ebben többen is megerősítettek, de úgy érzem, nem volt olyan nagy különbség közöttünk.

Tímea az idei magyar bajnokságon az olimpiai kategóriában, a 75 kilogrammosok között lép szorítóba, ahol a magyar női ökölvívás legeredményesebb képviselőjével, Kovács Máriával veszi fel a harcot. Mindezt már menyasszonyként teszi, ugyanis edzője és kedvese, Zöld Ferenc megkérte a kezét.

- Nagyon tisztelem Kovács Marcsit, de úgy gondolom, nincs vesztenivalóm, ezért hoztam meg a döntést, hogy már az idén 75 kilogrammban indulok az ob-n. 2016-ig még rengeteg idő van, addig sok minden történhet. Adok magamnak egy esélyt, hogy már 2012-ben megpróbáljam kiharcolni az olimpiai indulás jogát.

BZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!