haon-sportoldal

2011.09.21. 12:00

Új harcmodorral az ötödik helyen végzett Mihály Kata

Vívás - Mihály Kata újabb előkelő helyezéssel gyarapította eredménylistáját.

Vívás - Mihály Kata újabb előkelő helyezéssel gyarapította eredménylistáját.

Remekül helytálltak a DHSE-PMD Vívóklub párbajtőrözői az elmúlt hét végén Pozsonyban megrendezett nemzetközi felnőtt válogatóversenyen. Mihály Kata a rendkívül erős mezőnyben az előkelő 5. helyet szerezte meg, miután a legjobb négy közé jutásért vívott – az utolsó másodpercig kiélezett – mérkőzésen minimális különbséggel alulmaradt a görög Szidiropulosszal szemben.

A versenyen rutinszerzés végett számos fiatal indult. Balogh Eszter a 48., Pártos Zsófia az 59., Gombos Tünde a 60., Major Petra a 71., Fedor Tamara a 77. és Perecz Patrícia a 79. helyen zárta a viadalt.

Serra Bendegúz, a vívóklub szakmai igazgatója elmondta, hogy Kata – trénere, Kőrösi László mesteredző javaslatára – tavaly markolattípust váltott. Emiatt teljesen új harcmodor kialakítása vált szükségessé. A korábban alkalmazott francia markolattal végrehajtható technikai és taktikai elemeket átültették és kiegészítették a belga markolat adta lehetőségekkel.

Kőrösi László mesteredző számos olimpiai és világbajnok tanítvánnyal büszkélkedhet, köztük a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímeával és a hatszoros világbajnok Horváth Mariannal. A szakember 2010-ben csatlakozott a debreceni alakulathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!