haon-sportoldal

2011.09.14. 16:47

Már a jövő évi vb lebeg Kosina Gergő szeme előtt

Az Európa-bajnok Kosina Gergő alig várja, hogy újra a világ leggyorsabbja lehessen.

Az Európa-bajnok Kosina Gergő alig várja, hogy újra a világ leggyorsabbja lehessen.

Épp hogy júliusban junior világcsúcsot (1.40.00) repesztett 200 méteres uszonyos gyorsúszásban Kosina Gergő, a Debreceni Búvárklub ifjú tehetsége, máris a 2012-es junior világbajnokságra készül, ahol szintén rekordot szeretne úszni.

– Tíz éve űzöm ezt a sportot, mondhatni, hogy egyfajta családi hagyományba csöppentem bele, mivel már nagypapám, illetve édesapám is ebben a sportágban jeleskedett. Nagyon szeretem az úszásnak ezt a formáját, igaz, sok a dolgom, de ehhez már hozzászoktam, meg persze megéri az áldozatokat – mondta lapunknak a 15 éves Kosina Gergő, a Fazekas Mihály Gimnázium tanulója, akit éppen órák után, edzésre menet értünk el.

A siker ára

A diákok többsége nem azon aggódik izzasztó tanórái után, vajon átér-e félóra alatt a tréningek helyszínére, de aki élsportoló, aki aranyérmes lett 200 méteres uszonyos gyorsúszásban, illetve bronzot szerzett száz méteren a nyáron Miskolcon rendezett uszonyos- és búvárúszó Európa-bajnokságon, annak az is életbevágó, nehogy lemaradjon egy percről is, pláne, ha olyan nagyszabású tervei vannak, mint Gergőnek.

– Életem eddigi legjobb eredményét értem el az Eb-n, amire nagyon büszke vagyok, és alig várom, hogy jövőre, a junior világbajnokságon mind a három versenyszámomban - ötven, száz és kétszáz méteren - újabb világcsúcsot ússzak. Augusztusban a felnőttek között is bemutatkozhatok, készülök erre a kihívásra, annak ellenére is, hogy tudom, jóval nehezebb lesz, mint a juniorok között – nyilatkozta a debreceniek nagy reménysége, Kosina Gergő, aki – míg készül a vb-re – több kisebb országos versenyen is megméretteti magát.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!