haon-sportoldal

2011.09.16. 18:45

Ismerősök egymás ellen az NB II-ben

Hajdúsági szempontból az ősz legizgalmasabb NB II-es meccse vár ránk ezen a víkenden.

Hajdúsági szempontból az ősz legizgalmasabb NB II-es meccse vár ránk ezen a víkenden.

Minden egyes forduló alkalmával azt várjuk, hogy a lehető legtöbb, azaz hat pontot szerezzék az NB II. Keleti csoportjában szereplő csapataink, ám ezen vágyunk teljesülése a bajnokság első részének ötödik körében lehetetlen, hiszen vasárnap 16 órától az egyik hadú-bihari gárda, a Balmazújváros épp a másikat, a DVSC-DEAC-ot fogadja. A két alakulat jól ismeri egymást, tehát biztosak lehetünk abban, hogy parázs meccsre készülhetünk. Na de mit remélnek a szakvezetők az idény találkozóját megelőzően?

Beindulnának

– Nehéz mérkőzésre számítunk, sok debreceni játékos van Újvárosban, és ők biztos szívni fogják magukat. Ellenfelünknek amúgy is jól indult a bajnokság, négy forduló alatt tíz pontot gyűjtöttek az újvárosiak, ezzel szemben mi kicsit beragadtunk a rajtnál. Az előző meccseinkkel nem kell foglalkoznunk, az már a múlt, most csak Arany László tanítványaira koncentrálunk. Jó csapat a Balmazújváros, ismerjük a játékosokat, egy ki-ki meccs vár ránk, ami abszolút háromesélyes, de szeretnénk végre mindenképp eredményesek lenni. Igaz, még augusztus elején találkoztunk velük egy edzőmérkőzés keretében, de a felkészülési ütközetekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ahogy ezt a nyíregyházi derbi is bebizonyította. Ami a mi keretünket illeti, az eddigi sérültjeink, Tóth Lajos és Szécsi Márk még lábadoznak, illetve Lucas eltiltását tölti, azt még nem tudom, kik segítenek majd be az első csapatból, de biztosan lesz egy-két „lejátszó” – fogalmazott Fórián Zsolt, a kis Loki vezetőedzője.

Győzni a célért

– Egy jól felkészített, jó játékosokból álló debreceni gárda érkezik hozzánk vasárnap – ismerjük, és tiszteljük a vendég csapat labdarúgóit, kiknek a vezetője, Fórián Zsolt játékosom, illetve játékostársam is volt, ezzel együtt győzelemre készülünk, pláne a hazai közönségünk előtt. A nyáron bár meccseltünk a kis Lokival, de azzal nem kell foglalkoznunk, mindig azt mondom a fiúknak, hogy az ilyen típusú összecsapások egy edzésnek felelnek meg, tehát csak az előttünk álló feladatra kell figyelnünk. A vezetőséggel úgy beszéltük meg, hogy háromszor öt etapra osztjuk az őszi szezont, így az első felvonás vége most következik, és bízunk benne, hogy azzal az eredménnyel zárhatjuk, amit reméltünk, vagyis 13 ponttal. Csapatomból egyedül Holb Tamás játékára nem számíthatok, aki a héten megsérült az egyik edzésen, és be kellett gipszelni a kezét – nyilatkozta lapunknak Arany László, a Balmazújváros mestere.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!