haon-sportoldal

2011.09.12. 18:47

Győzni nem, de pontot tudtak szerezni az NB II-ben

Egy-egy egységet gyűjtöttek be az NB II-ben szereplő hajdú-bihari labdarúgócsapatok.

Egy-egy egységet gyűjtöttek be az NB II-ben szereplő hajdú-bihari labdarúgócsapatok.

Tudták, hogy nehéz lesz, előzetesen mégis győzelmet remélt a DVSC-DEAC, valamint a Balmazújváros szakvezetője is. Ha nyerni nem is tudtak a hajdúsági NB II-esek, de értékes pontokkal gazdagodtak a Keleti csoport negyedik körében játszott mérkőzésük után.

A kis Loki 1–1-es döntetlennel zárt az ősi rivális Nyíregyháza ellen – érdekesség, hogy épp a Szparinál kölcsönben lévő debreceni Salami szerezte a vendégek gólját. Az eddig veretlen Újváros mérlege továbbra is pozitív, csak épp a három győzelem mellé most egy döntetlen is került. Arany László fiai ikszeltek az egriek ellen, a Balmazújváros 1–1-et játszott az Egerrel.

Most sem

– Újabb esélyt szalasztottunk el, még emberelőnyben sem tudtunk nyerni. Ezúttal is sok helyzetünk volt, csak épp a kapu előtt rendre rosszul döntöttünk. És ahogy az lenni szokott, az ellenfél büntetett, Salami vette be a kapumat. A nyíregyiek vezető gólja után is nyomtuk, de hiányoztak a pontos átadások, a szerencse megint nem állt mellettünk, egészen a 85. percig, amikor Vinicius egyenlített. Tavaly is így kezdett a csapat, a játék most is jól ment, de egyszerűen nem jön össze semmi. Ahogy beszélgettem a srácokkal, úgy tapasztaltam, hogy szerencsére nincsenek nagyon elkenődve, nagyon elszántak, és készülnek a soron következő megmérettetésre – mondta Verpecz István, a Loki kapusa, aki mostanában kevesebb szerephez jut az első csapatnál, mint eddig, éppen ezért úgy érzi, jót tett a lelkének, hogy a Szpari ellen védhetett, hiszen fontos számára, hogy meglegyen a meccsterhelése, és egyre jobb formába kerüljön.

Tíz pont

– Az első félidőben nagyszerű, taktikus játékot mutattunk be, végig irányítottunk, az ellenfélnek még csak kapura irányuló lövése sem volt. Majd az Eger kapott egy jogtalan tizenegyest, amit kapusunk bravúrosan kivédett. Ezen felbuzdulva megnyomtuk, és egy kontrából be is tudtunk találni. A gólunk után volt még vagy három óriási helyzetünk, de ezekkel nem tudtunk élni, az egriek pedig egy elpattanó labdából kiegyenlítettek. Azt gondolom, még ez a döntetlen is elfogadható eredmény, pláne úgy, ha megnézzük az Eger játékosainak névsorát – vélekdett Arany László, a Balmazújváros mestere, aki úgy véli, hogy mind a csapata – mely az eddigi négy fordulóban tíz pontot szerzett –, mind pedig a város polgármestere – aki egy zarándokút alkalmával 24 nap alatt, nagyon nehéz szakaszon több mint 800 kilométert tett meg – óriási tettet hajtott végre.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!