haon-sportoldal

2011.09.08. 13:50

Győzelemmel kezdene az új Loki

A DVSC-Fórum azzal a Váccal meccsel pénteken, amely gárda szintén győzelemmel kezdte a bajnokságot.

A DVSC-Fórum azzal a Váccal meccsel pénteken, amely gárda szintén győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Hazai pályán is bemutatkozik a DVSC-Fórum az élvonalbeli női kézilabda bajnokságban: pénteken 18 órától a Vác gárdáját fogadja a Loki a Hódos Imre Sportcsarnokban. A debreceni összecsapás érdekessége, hogy mindkét csapat győzelemmel kezdte a pontvadászatot, a Loki a Szekszárd vendégeként nyert, míg a Vác az Érd gárdáját múlta felül. A Duna-parti egység sikere kissé meglepte a közvéleményt, ugyanis a találkozó előtt a korábbi exlokista Bognár Barbarát is soraiban tudó vendégeket tartották esélyesebbnek. A papírforma a szünetig tartott (17–11-re vezettek a vendégek), ám a hazaiak a második félidőben fordítottak, s végül 28–27-re nyertek.

Figyelmeztetés

– Számomra a félidei állás miatt meglepő a váci siker, mivel a meccs előtt én a hazaiakat tartottam a favoritnak. Sokan alul értékelik a Duna-partiakat, vannak, akik csak a középmezőny aljára várják őket, ám én jobb helyezést gondolok nekik. Az Érd valóban jól erősített a nyáron, viszont a Vác főleg hazai pályán sok borsot törhet az ellenfelek orra alá. A pénteki riválisunk egy összeszokott, tehetséges társaság, ahol a belső játékosok, Uhraková, Klivinyi, Tápai nagyon jó teljesítményre képesek. Éppen ezért nem szabad őket leírni – figyelmeztetett mindenkit a Napló hasábjain Köstner Vilmos, a Loki vezetőedzője.

Teljes a keret

A debreceni mester kitért arra is, hogy a Vác tudásban hasonszőrű gárda, mint a Loki, éppen ezért kemény és jó meccsre van kilátás a Hódosban. Köstner Vilmos hangsúlyozta, a hasonló képességű csapatok mérkőzéseinél a hazai pálya előnyt jelent, éppen ezért a Lokinak ezt ki kell használnia pénteken.

– A Szekszárdon volt kétszer 15 perc jó szakaszunk, ezt kell lényegesebben hosszabbá tennünk a Vác ellen. Természetesen a győzelem megszerzése a célunk, ennek megfelelően felkészültünk a rivális támadójátékából, s abból is, miként kell támadnunk, hogy sikeresek legyünk – mondta a DVSC-Fórum szakvezetője, aki elárulata azt is, hogy az újonnan igazolt Karnik Mercédesz is ott lesz a keretben. A tréner örömmel újságolta, hogy nincs sérültje a csapatnak, s a korábbi maródiak edzettségi állapota is javul.

HBN-BN

Triffa a csapatkapitány

Demokratikus úton választott csapatkapitányt a DVSC-Fórum: a keret valamennyi játékosa szavazott, illetve a teljes szakmai stáb és ügyvezetés is voksolt.

– A szavazás eredményeként Triffa Ágnes és Hornyák Dóra ugyanannyi szavazatot kapott, ami azért is jó, mert hátulról Ági tudja irányítani a gárdát, míg a támadásoknál Dóri veheti kézbe a karmesteri pálcát.

A döntésem értelmében a csapatkapitzányi teendőket a mérkőzéseken a válogatott múlttal és nagy rutinnal rendelkező Triffa Ágnes látja el – avatta be a DVSC belügyeibe az olvasókat Köstner Vilmos.


Élőben a HAON-on!

A DVSC-Fórum–Vác bajnoki találkozót a Hajdú Online pénteken 18 órától élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!