haon-sportoldal

2011.09.02. 21:18

DVSC-Fórum: Kezdetnek kifejezetten jó!

Egy tízgólos, önbizalom-növelő győzelemmel kezdte a bajnokságot a DVSC-Fórum alakulata Szekszárdon.

Egy tízgólos, önbizalom-növelő győzelemmel kezdte a bajnokságot a DVSC-Fórum alakulata Szekszárdon.

Véget ért az erőgyűjtés és a taktikai repertoár begyakorlásának időszaka, pénteken megkezdődött az élvonalbeli női kézilabda bajnokság.

A nyáron átalakult és megfiatalodott DVSC-Fórum a tavalyi bajnokság 11. helyén végző Szekszárd vendégeként debütált a pontvadászatban. A bajnoki szünetben több meghatározó játékosát elveszítő DVSC-t sokan féltették a rajt előtt, ám Triffa Ágnesék hatásos belépővel nyitották a küzdelemsorozatot, ugyanis 10 gólos sikert arattak Szekszárdon.

A meccs fonalát gyorsan elkapta a Loki, Triffa jól védett, az ellenfél kapuja előtt pedig Kazai Anita és Hornyák Dóra szorgoskodott. A játékrész felénél már 12–5-re vezetett a Debrecen. A szünetre felzárkóztak a hazaiak (12–17), ami betudható annak is, hogy sok kiállítást kaptak a vendégek.

A pauza után Köstner Vilmos valamennyi hadra fogható játékosát pályára küldte, s az eddig csak padon ülő kézisek is növelni tudták az előnyt. A második félidő derekán már tucatnyi volt a különbség a felek között (18–30), s végül tízgólos győzelmet aratott a DVSC az idény első bajnoki mérkőzésén.

Mesterszemmel a UKSE Szekszárd vs. DVSC-Fórum

A sikerrel megvívott idegenbeli mérkőzést követően Köstner Vilmos, a debreceniek mestere így értékelt:

– Magabiztosan győztünk a tavalyinál jobb Szekszárd ellen. Sok biztató jelet láttam, de van bőven javítani való is a játékunkban

Természetesen a hazaiak trénere, Kovács Jenő nem volt elégedett:

– Támadásban túl sok technika hibát vétettünk. Amikor közel tudtunk volna kerülni a debreceniekhez, nőtt a különbség.

HBN

JEGYZŐKÖNYV

UKSE SZEKSZÁRD- DVSC-FÓRUM 25-35 (12-17)

Szekszárd, 600 néző. V: Bóna, Miskei.

SZEKSZÁRD: Kurucz - Szekerczés 5, Borbás 3, Jenőfi 3 (3), Gulya 1, Vasas 2, Burai 3. Csere: Mészáros (kapus), Weigel 2, Kopecz 2, Fauszt 4. Edző: Kovács Jenő.

DVSC: Triffa - Slakta 2, SOPRONYI 9 (1), HORNYÁK D. 5 (1), Dakos, SZŰCS G. 5 (2), KAZAI 10. Csere: Király (kapus), Kudor 2, Karalyos, Varsányi, Szilágyi Á. 1, Csáki, Léránt 1, Siska, Bálint R.. Edző: Köstner Vilmos.

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Az eredmény alakulása. 5 perc: 2-4, 11. p.: 3-7, 19. p.: 7-12, 28. p.: 10-16, 36. p.: 15-21, 42. p.: 16-25, 51. p.: 20-31


Budapest (MTI) - A Debrecen tíz góllal nyert a Szekszárd vendégeként a női kézilabda NB I 2011/12-es szezonjának első, pénteki mérkőzésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!