haon-sportoldal

2011.09.23. 17:28

NB II.: Itt kontráznának, ott „szántanának”

Hiányosan, de elszántan várják a hét végi fordulót a hajdúsági NB II-es együttesek.

Hiányosan, de elszántan várják a hét végi fordulót a hajdúsági NB II-es együttesek.

A hétközi Magyar Kupa forduló után (Putnok–DVSC-DEAC 3–0, Aszaló–Balmazújváros 0–2) újabb bajnoki mérkőzés áll az NB II-es hajdú-bihari csapatok előtt. Az Újváros, valamint a kis Loki is vasárnap 16 órától lép pályára – Arany László alakulata a jelenlegi negyedik helyezett Mezőkesd-Zsóry ellen gyűjtené be újabb három egységét, míg Fórián Zsolt tanítványai hazai környezetben, az Oláh Gábor utcai stadionban fogadják az őket csupán egy ponttal megelőző Dunakanyar-Vác együttesét.

Kontrákkal

– Sajnos két kulcsjátékosomat is nélkülöznöm kell vasárnap, csapatkapitányunk, Belényesi Miklós keresztszalag-szakadást szenvedett, így ő legalább hat hónapra kiesett, Papp Ferenc pedig múlt heti kiállítása miatt eltiltását tölti. Két meghatározó futballistánk bár nagyon fog hiányozni, de bitosra veszem, hogy a pótlásukra érkezők is százszázalékosan bedobják majd magukat. Egy jó csapat ellen kell felvennünk a harcot, a Mezőkövesdre, melyben több NB I-et is megjárt játékos van, jellemzőek az életveszélyes pontrúgások, de mi sem adjuk olcsón magunkat, meglepetést szeretnénk okozni, főként a kontrajátékra helyezve a hangsúlyt. A Magyar Kupában aratott szerdai győzelmünk ráhangolódásnak jó volt, győztünk, és ez volt a cél, hiszen így ott vagyunk a legjobb 32 csapat között, reméljük, a bajnokságban sem szakadunk le a Békéscsabától és a Szolnoktól – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Arany László, a Balmazújváros vezetőedzője.

„Szántanának”

– A Vác is hasonló cipőben jár, mint mi – látva az Újpest elleni kupameccsüket, illetve ismerve a játékosállományukat, biztosra veszem, hogy a bajnokság végén előrébb állnak majd, akárcsak mi. Minthogy a váciak is már a rajtnál beragadtak, csakúgy, mint a mi csapatunk, nehéz meccsre számítok, nekik és nekünk is fontos lenne a győzelem. Azt gondolom, az jön ki pozitívan a találkozóból, aki többet tesz a sikerért, nekünk fel kell szántanunk a pályát, mindegy, milyen játékkal, de nyernünk kell. Olyan hullámvölgyben vagyunk, melyben csak magunknak tudunk segíteni, nagy akarással és nagy elszántsággal kell pályára lépnünk. Az, hogy a stadionban lesz a meccs, nem csak minket, hanem az ellenfelet is motiválhatja, így ez sem jelenthet előnyt, viszont hazai szurkolóink buzdítása mindenképp erőt adhat. Szécsi, Tóth és Ludánszki továbbra is sérült, illetve Sigér eltiltott, de az első csapattól érkeznek majd „lejátszók”, akik, reméljük, hozzá tudnak majd tenni a játékhoz – mondta elszántan Fórián Zsolt, a DVSC-DEAC mestere.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!