haon-sportoldal

2011.07.05. 19:29

DEAC: Bővül az utánpótlásbázis

Debrecen - A hétévesektől a felnőttekig minden korosztályban indít csapatot a DEAC.

Debrecen - A hétévesektől a felnőttekig minden korosztályban indít csapatot a DEAC.

A cívisvárosi komplex fociprogram részeként - a futballakadémia és a jövőben megépülő stadion mellett -  szerveződik ezekben a hetekben a DEAC utánpótlásképzése, amely a Debreceni Egyetem és a klub közötti megállapodás nyomán jött létre. A cél az, hogy tovább szélesedjen a térség utánpótlásbázisa és ugyan a DVSC és a DEAC két különálló egységként működik, természetesen együttműködnek majd a debreceni labdarúgás érdekében.

Sándor Tamásék is beszállnak

– Mint köztudott, a DEAC megnyerte a megyei első osztályú bajnokságot és a nyáron felkerült az NB III-ba - számolt be a Naplónak Katona Zoltán, a DEAC szakosztály-vezetője. Az egyetemmel közösen ötlöttük ki, hogy szélesíteni fogjuk az utánpótlás palettáját, a harmadosztályú gárda mellett indítunk egy felnőtt és egy ifi csapatot a megye II-ben is és az NB III-ban az U7-es korosztálytól az U19-esekig is szervezünk egy-egy gárdát. A tervek szerint az NB III-as együttes olyan egyetemistákkal szeretnénk feltölteni, akik innen kerültek el máshová és az egyetem segítségével kiváló feltételeket akarunk biztosítani a számukra. Idővel egyébként az a cél, hogy mindkét gárdában egyetemisták futballozzanak. A megyei másodosztályú csapatba igazán jól csengő neveket sikerült igazolnunk, igaz, ők nem egyetemisták: nálunk kergeti majd a labdát Sándor Tamás, Kerekes Zsombor, Madar Csaba, de mellettük a szakmai stáb tagja lesz Garamvölgyi Péter, aki ha kedvet érez még hozzá, akkor a megye II-ben pályára is léphet. Természetesen elsősorban egyetemistákra számítunk, úgy vélem a fiatal labdarúgóink számára vonzó lehet, hogy ilyen ismert társakkal szerepelhetnek egy klubban - vázolta az elképzeléseket Katona

Már toboroznak a DEAC-nál

A remek szakmai munkára garanciát jelenthet Pajkos János személye, aki az U7-es korosztálytól a felnőttekig bezárólag felügyeli majd a szakmai munkát.

- Nyilván mi is szeretnénk sikeresek lenni, de tizennégy esztendős kor fölött a legjobb labdarúgók a DVSC-hez kerülhetnek, tehát a piros-fehérek prioritást élveznek - folytatta a sportvezető.

- De amíg eddig mondjuk egy csapat volt korosztályonként, most több lehetőséget kaphatnak azok a focisták, akik esetleg a DVSC-be nem fértek be. A lényeg, hogy a fiatalok tanuljanak és jó körülmények között sportoljanak – nyilatkozta Katona Zoltán, aki azt is elárulta, hogy a létesítményeket tekintve az Egyetemi Sporttelepre, az ottani műfüves pályára és az Agrár Egyetem játékterére, illetve az ott található két kis műfüves pályára támaszkodhat a DEAC. A program költségvetését a nemrég elfogadott sporttörvény biztosította forrásokból tudják finanszírozni, amely törvény rendkívül kedvező a DEAC-osok számára, hiszen kiemelten támogatja az egyetemi sportot.

A DEAC-nál U7-U19-es korosztályból minden gyereket szeretettel várnak, ahol olyan egykori kiváló játékosok oktathatják őket edzőként, mint Igor Bogdanovics, Madar Csaba és Kerekes Zsombor. Jelentkezni Gulácsi Bencénél lehet 70/941-4735-ös telefonszámon.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!