haon-sportoldal

2011.06.21. 16:26

A Vasassal kezd a DVSC-TEVA

<p>A debreceniek nyáron fogadják a Fradit, a Videotont és az Újpestet is.</p>

A Magyar Labdarúgó-szövetségben elkészült a labdarúgó NB I őszi menetrendje, a debreceni piros-fehérek a Vasassal mérik össze erejüket az első körben, hazai pályán. A találkozóra július 15-én, pénteken este hat órától kerül sor az Oláh Gábor utcai stadionban. Abban a stadionban, amelyben a tervek szerint a héten bontani fognak: ugyanis a pálya hosszanti két oldalán eltávolítják a kerítést, tehát az angyalföldiek vendégjátékát már zavartalanul figyelhetik azok, akik ezekre a lelátórészekre váltanak belépőt.

A Fradi is jön a Nagyerdőre

Egy nagy rivális érkezésére sem kell sokat várnunk, ugyanis mindjárt a harmadik fordulóban, július 31-én a Fradi látogat a Nagyerdőre, de bizonyára sokakat vonz majd a Videoton augusztus tizennegyedikei és az Újpest augusztus huszonnyolcadikai vendégjátéka is.

Egyébként a párosításokat elnézve, a könnyebbnek tűnő ősz után igen forró tavasz elé néz a DVSC-TEVA legénysége, hiszen olyan együttesekhez kell majd elutaznia idegenbe, mint a Fradi, a Győr, a Videoton, az Újpest vagy az otthon általában sok nézője által támogatott Diósgyőr.

Fontos a DVSC jó kezdése

– Valóban veretes a csapatok névsora, akikhez megyünk a tavasszal, de valójában nem sok jelentősége van ennek, úgyis mindenkivel játszanunk kell – szólt hozzá a témához a rutinos szélső, Dombi Tibor. – Korábban is volt ilyen szériánk, a végén mégis megnyertük a bajnokságot, azaz ha igazán jók tudunk lenni, ez nem sokat befolyásol majd a teljesítményünkön. Annak örülök, hogy az első fordulóban hazai pályán csapunk össze a Vasassal, mert egy papíron gyengébb csapat ellen jobb kezdeni... Ha pedig három ponttal rajtol egy gárda, az mindig lendületet adhat a továbbiakban – nyilatkozta a támadó.

A versenynaptárra pillantva látható, hogy a tévéközvetítések miatt gyakran kell délután háromkor vagy négykor pályára lépniük a futballistáknak, de Dombit ez nem zavarja. – Közhely, hogy nyáron ilyenkor még nagyon meleg van, de személy szerint jobban szeretek melegben focizni, mint mondjuk februárban egy jeges pályán. Több folyadékot kell ilyenkor fogyasztani, de ez nem okozhat gondot, ráadásul mindenkinek egyformán meleg lesz – tette hozzá a labdarúgó.


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!