haon-sportoldal

2011.05.30. 20:10

DVSC-Kovex: Juhász Gabriellát is meglepte a közlemény

<p>Kézilabda - Gellén András, a Loki kézilabdacsapatának első embere megtiltotta a DVSC válogatott játékosainak, Szabó Valériának és Juhász Gabriellának a magyar válogatottban való szereplést a németek elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseken.</p>

Amennyiben a tiltás ellenére a kézilabdázók mégis a szövetségi kapitány rendelkezésére állnak, akkor ez azonnali szerződésbontást von maga után – tudatta az ügyvezető a hivatalos közleményében.  

A Haon a válogatott tatai edzőtáborában érte utol Juhász Gabriellát, a DVSC-Korvex balszélsőjét. – Semmit nem tudtam erről az egészről, ma (hétfőn) reggel a csapattársaimtól tudtam meg, hogy mi a helyzet. Éppen ezért érdemben nem tudok nyilatkozni a szituációról – fogalmazott tömörön a válogatott kézilabdázó.

 

Az adók miatt

 

– Ez elmúlt időkben folyamatosan nőtt adókötelezettségünk. Az EKHO-ra való átállás miatt a DVSC Kézilabda Kft 2010-es 200 milliós költségvetéséből 31 milliós, 18 jogcímen keletkezett adóbefizetésünk után a 2011/12-es szezonra 50-55 millió forint közteherrel számolunk. Arra a felvetésre, hogy ennek fejében az állam finanszírozza a nemzeti csapatot, semmi visszajelzést nem kaptunk. Ezért nem tehetünk mást, mint a németek elleni selejtező mérkőzésekre a DVSC megtiltja a részvételt játékosai számára. Amennyiben ennek ellenére saját döntésük alapján a kézilabdázók a szereplés mellett döntenek, akkor ez azonnali szerződésbontást fog maga után vonni – adta hírül a DVSC honlapja a klub első emberének, Gellén Andrásnak a közleményét. – A sportegyesületek adóterhei az elviselhetetlen szint fölé nőttek, nem az elhibázott sporttörvényről kellene papolni, hanem az egyházakhoz hasonlóan adómentességet kellene adni minden sportegyesületnek, a lehető legrövidebb időn belül. Ha mindenkire nem lehetne ezt kiterjeszteni, akkor a válogatott játékosokat adó, utánpótlást nevelő klubokat kellene első helyen helyzetbe hozni, nem pedig kizsigerelni, amikor e rengeteg pénzből semmit sem kaptunk vissza – fogalmazott a debreceni szakvezető, majd ezzel a mondattal zárta sorait: „mivel eddig süket fülekre találtunk, így durvább módszerekhez kell nyúlnunk!”.

 

Bízik a megbékélésben

 

A Napló természetesen kíváncsi volt a másik fél véleményére is, ezért Sinka Lászlót, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét kérdezte a kialakult helyzetről. – Értem Gellén András problémáját, de ezt a gondot nem lehet ráhúzni a válogatottra! Nagyon bízom benne, hogy a debreceni klubvezető megváltoztatja a döntését, mert ez a magyar kézilabdázás érdeke – mondta határozottan az elnök, aki kiemelte, hétfő kora délutánig telefonon nem tudták elérni Gellén Andrást, s hiába hagytak üzenetet a számára több helyen is, reagálás nem érkezett egyikre sem.

Érdekes felvetésnek tűnik, ha a Loki első embere nem változtatja meg a döntését, akkor milyen szankciót alkalmazhat a szövetség a DVSC-Korvex-szel szemben? – Még most sem tudom elképzelni, hogy erre sor kerüljön. Ilyen probléma még nem volt a szövetség életében, de ha mégis fel kell lépnünk a DVSC ellen, akkor a Fegyelmi Bizottság hozza meg a döntést – válaszolta Sinka László, aki nem titkoltan meg volt döbbenve a közlemény miatt. – Teljesen érthetetlen számomra, hogy mi történhetett, hiszen pénteken a DVSC-Korvex csapata edzőpartnerként segítette a női válogatott munkáját Balatonfüreden, amiért nagyon hálásak voltunk a klubvezetésnek és a játékosoknak is. Ezek után különösen váratlan fordulat a vasárnap éjszakai tilalom megfogalmazása.  

 

Meglepetésként érte

 

A válogatott tatai edzőtáborában értük utol Juhász Gabriellát, a DVSC-Korvex balszélsőjét. – Semmit nem tudtam erről az egészről, hétfőn reggel a csapattársaimtól tudtam meg, hogy mi a helyzet. Éppen ezért érdemben nem tudok nyilatkozni a szituációról – fogalmazott tömören a válogatott kézilabdázó. HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!