haon-sportoldal

2010.11.03. 21:57

Ebben a meccsben sokkal több volt

<p>A több sebből vérző DVSC-Korvex 40 percig kézben tartotta a meccset, ám végül vereséget szenvedett.</p>

Nem a legjobb előjelekkel várta a női kézilabda-bajnokság rangadóját a DVSC-Korvex alakulata: a sérülésektől és betegségektől sújtott második helyezett gárda a 3. helyen álló Ferencváros vendégeként lépett pályára. Bogdanovics, Mörtel és Borbás sérülés miatt nem lehetett a pályán, míg Bognár és Hornyák ugyan vállalták a játékot, ám az utóbbi napokban betegség hátráltatta a felkészülésüket. Ennek fényében nem volt meglepő, hogy sokak számára a hazaiak voltak a favoritok, de a cívisvárosiak igencsak meglepték a zöldeket. Köstner Vilmos tanítványai összeszedetten kézilabdáztak, s voltak kiemelkedő produkciók is, ugyanis Triffa Ágnes remekelt a kapuban, míg az utóbbi meccseken önmagához képest visszafogottabb teljesítményt nyújtó Bulath Anita lényegében a hátán vitte a Lokit. A debreceniek sokáig tartani tudták négygólos előnyüket, de a félidőre kialakult 3 találatos differenciával is elégedettek lehettek a szurkolók (14–17).

Kevés volt a jó hajrá

A pihenőt követően viszont mély hullámvölgybe került a DVSC: 21 perc alatt mindössze négyszer voltak eredményesek a piros-fehérek, míg a zöldek elkapták a ritmust, Mindezek következtében az 58. minutumban 28–22-re vezetett a Fradi, de ekkor ismét tanúbizonyságot tettek Hornyákék arról, hogy hatalmas a szívük. Parádés hajrába kezdtek a hajdúságiak, a találkozó legvégén még felcsillant az egyenlítés esélye is, de ez végül csak lehetőség maradt. A Loki végül egy góllal (28–27) alulmaradt az FTC vendégeként. A vereségben az a legfájóbb, hogy egy egyletesebb produkcióval a Debrecen hozhatta volna az idegenbeli derbit is.

HBN–BN


 Tények

FTC - DVSC-KORVEX 29-28 (14-17)
Kőbányai út, 1000 néző. V: Dobrovits, Tájok

DVSC-Korvex: TRIFFA – Csáki 1, Sopronyi 3, Szabó V. 1, HORNYÁK D. 5 (1), BULATH 11 (3), JUHÁSZ G. 4. Csere: Kiss É (kapus), Bognár B. 2 (1), Karalyos, Slakta, Kazai, Dakos. Edző: Köstner Vilmos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!