haon-sportoldal

2010.05.08. 22:04

Így ki lehet kapni…

<p>A címvédő Győr egyetlen góllal nyert Debrecenben, így a DVSC-Korvex ezüstérmes lett a bajnokságban.</p>

Bajnoki fináléhoz méltón az igazi sportbarátok szombaton délben nem az étkező asztalnál, hanem a Hódos lelátóin foglaltak helyet, hiszen az Arany Ászok rájátszás döntőjének második mérkőzését játszotta a DVSC-Korvex és a Győri Audi ETO KC. Ennek megfelelően telt ház fogadta a mérkőző feleket, bár a hazai B-közép kicsit álmosan kezdett (vélhetően sokáig ünnepelték a futballisták győzelmét a Vidi ellen), s így a győri drukkerek rigmusaitól volt hangos a sportcsarnok.

Izzott a csarnok

Szerencsére gyorsan megjött a lokista drukkerek hangja, aminek jó táptalajt biztosított a kedvencek kezdése. Bogdanovics Annamária vezérletével két góllal vezettek a hazaiak (4–2) a 8. percben, ám a Győr igazolta klasszisát, s a 21. percben már ők vezettek három góllal (8-11). Hatalmas csata dúlt a pályán, parádés volt a hangulat a lelátón, egyszóval igazi finálét vívtak a csapatok. Annak ellenére, hogy egy perccel a játékrész vége előtt döntetlen volt az állás, a hajrá a Győrnek sikerült jobban, így az ETO térhetett előnnyel pihenőre (12–14).

Izgalmas hajrá

A második játékrész úgy kezdődött, mintha a zöld-fehérek az öltözőben maradtak volna: a Loki lerohanta ellenfelét. Kiss Éva a kapuban parádésan teljesített, Bognár Barbara és Csáki Viktória duplájával zsinórban négy gólt lőtt a DVSC, s ezzel újfent a hazaiaknál volt az előny. A piros-fehérek a 46. percig bírták a nemzetközi szintű tempót, ezt követően a Győr fokozatosan elhúzott. A hajrára a legutolsó tartalékait is beleadták a lokisták, felzárkóztak egyetlen gólra, ám a rutin diadalmaskodott, s Görbiczék megtartották az egy gól előnyüket a meccs végét jelző dudaszóig. A Győri Audi ETO hatalmas küzdelem után 26–25-re legyőzte a DVSC-Korvexet, így eldőlt a bajnoki aranyérem sorsa, ami újfent a Rába-parti hölgyek nyakába került. De a debreceniek sem szomorkodhatnak, hiszen teljesítették a célkitűzést, s a második helyen zártak a bajnokságban.

Ivana Lovric távozik

Bár korábban mindenben megállapodtak a felek, Ivana Lovric mégsem a DVSC-Korvexben játszik a következő idényben. A horvát válogatott játékos magánéleti válságára hivatkozva kérte, hogy távozhasson a Lokiból, amit a debreceni klubvezetés megértett, s nem gördített akadályt Lovric távozása elé. 

DVSC-KORVEX-GYŐRAUDI ETO KC 25-26 (12-14)

Debrecen, játékvezetők: Kékes Cs., Kékes P.
DEBRECEN: Kiss É., Triffa (kapusok), Bogdanovics 8, Bognár 5 (2), Borbás, Bulath 3, Csáki 2, Hornyák D.  2, Juhász 1, Kazai, Lovrics, Mörtel 1, Slakta 1, Szabó V. 2. Edző: Köstner Vilmos.

GYŐR: Pálinger, Oguntoye (kapusok), Amorim 7, Bradeanu 3, Deáki, Görbicz 5 (3), Hornyák Á., Kovacsics 2, Mayer, Mraviková 3, Orbán, Spiridon 1, Vérten 5. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 16, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Győr javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!