haon-sportoldal

2010.04.25. 16:05

Kitűnően teljesített az újonc

<p>Verpecz István a fiatal kora ellenére is magabiztosan szerepelt a Loki kapujában.</p>

Néhány nap alatt nagyot változott a világ a DVSC-TEVA labdarúgói körül: a kedden pótolt Nyíregyháza elleni meccs előtt hét pont volt a piros-fehérek hátránya az éllovas Videotonnal szemben, ám ez szombat délutánra két pontra olvadt. A pozitív változás annak köszönhető, hogy míg a debreceniek a Szpari és a Kaposvár elleni találkozójukat is megnyerték, addig a Vidi csak gól nélküli döntetlenre volt „jó” hazai pályán a Ferencváros ellen. A bajnokcsapat előbb egy hármast gurított a nyírségieknek, majd a Rákóczi ellen 0-1-ről fordítva, 5-1-re győzött. A hajdúságiak tizenhárom perc alatt szerezték meg góljaikat, ezzel valósággal földbe döngölve a Prukner László dirigálta együttest. Bár a Loki támadói igencsak termékenyek voltak a héten, mi most rendhagyó módon egy olyan fiatalembert szólaltattunk meg, akinek nem a gólszerzés a feladata, éppen ellenkezőleg, tőle várják, hogy hátul nullára hozza a találkozót. A a sérült Polekszicset az utóbbi két meccsen kitűnően helyettesítő Verpecz István értékelte a somogyiak elleni mérkőzést.

- Sajnos most is beleestünk abba hibába, mint a Paks ellen, hogy nem sikerült mindjárt a meccs legelején nyomást gyakorolnunk az ellenfélre hazai pályán – nyilatkozta a huszonhárom éves kapus. - Pontatlanul kezdtünk és sajnos a második félidő elején kaptunk egy pofont: Maróti révén megszerezte a vezetést a Kaposvár. Ezután hamar ritmust váltottunk, hamar gólokat szereztünk és a folytatásban jól és eredményesen futballoztunk.

A DVTK-ból 2007 nyarán igazolt játékos a héten játszotta élete első NB I-es mérkőzését, ám a teljesítményén ez egyáltalán nem látszott meg. - Nyilván volt bennem némi feszültség, hiszen az első osztályban védeni mégis más, mint a Ligakupában, vagy a Magyar Kupában, igyekeztem koncentráltan és fegyelmezetten teljesíteni a feladatomat. Ráadásul a Fradi elleni vereséget követően egyszerűen muszáj volt nyernünk Nyíregyházán ahhoz, hogy versenyben maradjunk a bajnoki aranyért. Sikerült nyernünk és hoztuk a Rákóczi elleni meccset is, ez most a legfontosabb. Továbbra is csak az éppen aktuális összecsapásunkkal leszünk elfoglalva, nem számolgatunk és nem figyeljük a fehérváriakat. Ha minden fordulóban a maximumot nyújtjuk, akkor van rá esélyünk, hogy a szezon végén ismét mi ünnepelhessünk. HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!