HAON - Jegyzet

2011.09.18. 18:45

Nézőpont: Hölgy

<em>Máig őrzöm a Golgotát ábrázoló belépőjegyet, amely által először nézhettem meg a Munkácsy-trilógiát valamikor iskoláskoromban.</em> <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>

Máig őrzöm a Golgotát ábrázoló belépőjegyet, amely által először nézhettem meg a Munkácsy-trilógiát valamikor iskoláskoromban. Barak Beáta jegyzete

A „hűha!” és az „én láttam!”–érzést lassan továbbadnám a lányomnak, hadd tapasztalja meg ő is, milyen kicsi az ember remekművek társaságában. Remélem, mire 2013-ban elkezdi az első osztályt - a Golgota 130. születésnapjához közel - már nem kell a krisztusi hármas sorsáért aggódni, az asztaloslegényből lett nemes hatalmas vásznai megmaradnak nekünk együtt, s az újdonsült múzeumlátogató elsősöknek a Dériben.

Nálam a képzőművészeti alkotások iránti rajongás Dávid Beeri Hölgyével kezdődött. A misztikus szitanyomatokból azóta sem elég, de tudok örülni egy óvodás hölgy alkotásainak is, amelyeken még fordítva van aláírva néhány betű..

Mert a művészet tényleg gyönyörködtet! Legyen az a szoba falára, festővászonra rajzolva, esetleg szövetre vagy egy izmos bicepszre kivarrva, akár névtelen vagy neves művész kezével, fillérekért az internetről vagy felbecsülhetetlen áron.

Lényeg, hogy megállítson, elbűvöljön, s egy pillanatra elterelje a figyelmünket mindarról, ami hétköznapi és szokásos, de segítsen észrevenni azt, amitől festeni sem lehetne szebbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!