Hajdú-Bihar

2013.06.02. 11:22

Jegyzet: Még az eladó fizetne...

<em>Nem kétséges, a feje tetejére állt a világ. Ez két dologból bizonyosan látszik. Az egyik, hogy (miként tanult kollégám szokta mondani), milyen világ az, ahol a munkahelyen az aktív, életerős dolgozók irigylik az éppen nyugdíjba vonuló munkatársukat.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete.</strong>

Nem kétséges, a feje tetejére állt a világ. Ez két dologból bizonyosan látszik. Az egyik, hogy (miként tanult kollégám szokta mondani), milyen világ az, ahol a munkahelyen az aktív, életerős dolgozók irigylik az éppen nyugdíjba vonuló munkatársukat. Petneházi Attila jegyzete.

A másik nyilvánvaló jel pedig az, hogy manapság némely apróhirdetésekben már az eladó fizetne a vevőnek egy tekintélyesebb summát, csak szabadítaná meg végre az elátkozott portékától.

Ezekkel a csábítónak tűnő ajánlatokkal nem árt vigyázni, a háttérben ugyanis szinte kivétel nélkül egy-egy bebukott devizahiteles járműügylet húzódik meg. A családi négykerekűre felvett, ám később fizetni nem tudott devizahitel-törlesztés miatt ugyanúgy végrehajtási eljárás indulhat a delikvens ellen, mint a lakásadósoknál. Az elmúlt években ezrek szembesültek azzal a sokkoló szituációval, amikor a bank a tőlük visszavett járművet fillérekért értékesítette, ők pedig fizethették tovább a fennmaradt tartozást. Ami nem ritkán több volt, mint amennyit a kocsi reálisan ért (volna).

Sokan tehát azért ajánlanak némi készpénzt is a "személyi igazolványos" Suzukijuk mellé, hogy mire elérik a nyugdíjas kort, legyen mit irigyelni tőlük az aktív kollégáiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!