Hajdú-Bihar

2013.06.01. 16:12

Eső mosta az Úr napját

Nyíracsád – Idén május 30-án, a szentháromság vasárnapja utáni első csütörtökön ünnepelték a nyírségi település római katolikus egyházközségében az Úr napját, az oltáriszentség ünnepét.

Nyíracsád – Idén május 30-án, a szentháromság vasárnapja utáni első csütörtökön ünnepelték a nyírségi település római katolikus egyházközségében az Úr napját, az oltáriszentség ünnepét. A zsúfolásig megtelt templom híveit, valamint Tóth Elek görögkatolikus vendég atyát Tapasztó János római katolikus kanonok atya köszöntötte, aki az evangélium sorai után így szólt a hívekhez. – A mi hitünk titka az oltáriszentség, mert Krisztus azt akarta, hogy erőt merítsünk belőle. Meg is tesszük ezt, kedves testvérek, minden vasárnap. Jézus látta az éhezőket, betegeket, és megsajnálta őket, mert irgalmas szíve vagyon a mi Krisztusunknak. Nekünk, embereknek is irgalmas szívűnek kell lennünk. Mennyire nagy szükségünk van erre, különösen a mai világban! Kérjük a mindenható Istent, adjon mindenkinek érző, megbocsátó szívet – hangzottak Tapasztó kanonok atya szavai.

Leszakadt az ég

A szentmise alatt szinte leszakadt az ég, zuhogott az eső, ami elmosta a körmenetet. Így a körmenet négy állomásához tartozó evangéliumi szakaszt, éneket és áldást is a templomban végezték el. Az úrnapi megemlékezés vendéglátással ért véget Nyíracsádon.

HBN – KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!