Hajdú-Bihar

2013.04.04. 10:50

"Völgyet" építenének a Bem téren

Debrecen - Az öt éve munkaterületként ismertté vált telek méltóvá válhat a villasorhoz.

Debrecen - Az öt éve munkaterületként ismertté vált telek méltóvá válhat a villasorhoz.A földből dombként kiemelkedő házak látványa fogadhatja majd a Bem téren haza érkezőket, amennyiben a Bord Építész Stúdió által megálmodott koncepció valósul meg a Vérellátó állomás melletti üres telekre.

– Számunkra mindig fontos volt a külső és a belső környezet együttélése. Ezúttal a természet közeli élményt egy, az épületek közötti, völgyszerűen kialakított belső park hozhatja létre – mondta a Naplónak Bordás Péter építész, akinek a neve a stadionrekonstrukció kapcsán már nem ismeretlen a debreceniek előtt. Hangsúlyozta: a villák az utca és a szomszédok irányában megjelenő racionális házszerű kialakítása kontrasztot alkot a park belső világával, ugyanakkor belesimul a kialakult utcaképbe.

„Csatatér” volt

Az Ember Pál, a Kórház és a Weszprémy utca lakóinak nem kell bemutatni a Bem téri telket. A tulajdonos, Tutor Lóránt mintegy öt éve munkaterületként használta azt a Fórum építésekor, s a zaj-, porszennyezés és teherfogalom nagy felháborodást váltott ki a környékbeliekből. (Minderről a Naplóban több alkalommal is beszámoltunk.) Az indulatok azóta lecsitultak, talán teljesen el is múltak, az ott élők pedig letettek arról, hogy az egyébként frekventált helyen lévő terület valaha is jobb arcát mutatja feléjük. Ez azonban változhat, amennyiben a tulajdonos szándékai komolyak (miért ne lennének azok), és megépítteti azt a rendhagyó lakóparkot, melyre koncepciótervet a BORD Építész Stúdiótól is kért. (Szerettünk volna részleteket is megtudni a beruházásról, Tutor Lóránt azonban jelenleg külföldön tartózkodik.)

HBN-Fabók Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!