Hajdú-Bihar

2013.04.13. 12:58

Nem csak a kihalástól mentették meg, de egyre népszerűbb is

Legyenek ezek a gasztronómiai események olyan színes, érdekes programok, melyek akár az ország határon túlról is vonzzanak vendégeket a városba - mondta szombati köszöntőjében Pajna Zoltán alpolgármester a debreceni mangalica napok hivatalos megnyitóján.

Legyenek ezek a gasztronómiai események olyan színes, érdekes programok, melyek akár az ország határon túlról is vonzzanak vendégeket a városba - mondta szombati köszöntőjében Pajna Zoltán alpolgármester a debreceni mangalica napok hivatalos megnyitóján. Beszédében azt is kiemelte, hogy egy ezeréves állatfaj megmentése történt 20 évvel ezelőtt a debreceni Tóth Péter vezetésével, akinek a közreműködésével mára már újra kedvelt ételeink közé tartoznak a mangalica termékek. Tóth Péter a Mangalica Tenyésztők Országos Egyesületének elnöke kiemelte, hogy most már az ország több pontján is rendeznek ehhez hasonló fesztiválokat, de éppen a kötödésük miatt, a debreceni mégis a legkedvesebb közülük.

A Kossuth téren pénteken kezdődött és vasárnapig tartó rendezvényen idén 12 tenyésztő mutatja be és árulja portékáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!