Hajdú-Bihar

2013.04.01. 11:20

„Hét országra szóló” iskolai együttműködés

Nyíracsád - Hét európai országból 45 pedagógus és diák vendégeskedett Nyíracsádon.

Nyíracsád - Hét európai országból 45 pedagógus és diák vendégeskedett Nyíracsádon.

A Comenius iskolai együttműködés című uniós pályázatnak köszönhetően március végén 45 külföldi diák és az őket kísérő pedagógusok élvezhették egy héten át a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola vendégszeretetét. A diákok hét európai országból – Lengyelországból, Finnországból Törökországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Németországból és Spanyolországból érkeztek a Nyírségbe. A gyerekek nyíracsádi családoknál laktak, közös nyelvük az angol volt.

Magyarországgal ismerkedtek

A vendégeket a hét első napján az iskola aulájában köszöntötte Tóth Elekné igazgató asszony, majd megismerkedtek a település nevezetességeivel. A külföldi diákokat és pedagógusokat Illés Gabriella projektfelelős, valamint iskolánk angoltanárai Demeter Ágnes, Veres Istvánné, és Koleszár Tímea kalauzolták. A hét folyamán ellátogattak Egerbe, megismerkedtek fővárosunk nevezetességeivel és látogatást tettek Nyíregyházán is.

Csárdást jártak

A búcsúesten először a helyi általános iskolások, majd az Eördögh Forgó Néptánc Együttes műsorának tapsolhattak, majd a vacsorát követően az együttes tagjai magyar tánclépésekre tanították a hét országból érkezett vendégeket. A gyerekek nagyon élvezték az egyhetes közös életet, amikor szinte a nap 24 órájában gyakorolhatták az angol nyelvet, a vendéglátó szülők pedig igyekeztek valami különlegességgel kedveskedni. A Barna család Máriapócsra vitte el a német fiúkat, Macsi Betti szülei vízilabda meccsel örvendeztették meg a spanyol lányokat, Horváthék pedig meglepetés tortával kedveskedtek a 13. születésnapját Nyíracsádon ünneplő szlovák kislánynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!