Hajdú-Bihar

2013.03.17. 10:25

Három évtized érzéki színháza

Debrecen - Harminc esztendeje, 1983. március 15-én mutatkozott be Debrecenben a szocializmus idején a város első, az ország második kulturális egyesülete: a Vojtina Bábszínház, a Lux zenekar, az Unió Mozgásszín és Oláh Tibor fotóművész alkotta Pódium Műhely.

Debrecen - Harminc esztendeje, 1983. március 15-én mutatkozott be Debrecenben a szocializmus idején a város első, az ország második kulturális egyesülete: a Vojtina Bábszínház, a Lux zenekar, az Unió Mozgásszín és Oláh Tibor fotóművész alkotta Pódium Műhely. Első összművészeti előadásukat Atlantisz címmel mutatták be a Kossuth téren. A pénteki jubileum alkalmából Szabó Tibor, a Pódium Műhely Egyesület elnöke mutatta be a Vojtina Bábszínházban Tóth Dénesnek, az Unió Mozgásszín volt művészeti vezetőjének az 1972-2002 között létrejött amatőr és alternatív produkciókról szóló Érzéki színház című kötetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!